Ђилас и званично није више председник КСС

ЗА САДА НЕМА КАНДИДАТА ЗА НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА, А ИЗБОРИ БИ ТРЕБАЛО ДА СЕ ОДРЖЕ 15. ДЕЦЕМБРА

Драган Ђилас

        Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас поднео је оставку на ту функцију, током данашњег редовног заседања скупштине тог тела у Београду.

        Био је договор да своје званично повлачење са функције обавим пред вама, а не да то сазнајете званично кроз медије. То треба радити пред људима који су ми дали подршку претходних година.

       „Сматрам најискреније да је дошло време да на ово место дође нови човек, са новим идејама, да настави оно што смо почели пре шест година и да се српска кошарка развија са тим. Не постоји заиста никакав други разлог. Моји сарадници знају да сам о томе причао и пре шест месеци. Мислим да је, после свега што смо урадили, сада прави тренутак“, рекао је Ђилас.

        Он је делегатима поднео извештај о раду савеза након прошле скупштине, која је одржана крајем јуна. Досадашњи председник је рекао да ће се трудити да наредној управи остави што бољу финансијску ситуацију, са циљем да КСС у наредну годину уђе без дуговања.

        За сада нема кандидата за новог председника, а избори у КСС требало би да се одрже 15. децембра.

        Ђилас је на чело савеза дошао у пролеће 2011. године, а сениорске селекције су у то време освојиле четири медаље. Мушки национални тим освојио је два сребра, на Олимпијским играма и Светском првенству, а женски олимпијску бронзу и европско злато.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари