Дивац: Дајмо Салету Ђорђевићу шансу и време

ПРЕДСЕДНИК ОКС И НЕКАДАШЊИ САИГРАЧ ЂОРЂЕВИЋА СЕ НАДА

ДА ЋЕ НОВИ СЕЛЕКТОР НАПРАВИТИ АТМОСФЕРУ И РЕЗУЛТАТЕ

         Владе Дивац и Саша Ђорђевић

         Кошарка је одувек била спорт број 1 у овој земљи. Али, годинама уназад, тек спорадично, било је успеха, а после седмог места на Европском првенству у Словенији било је јасно да нешто мора да се мења.

         Душан Ивковић, велики маг игре под обручима, одлучио је да препусти место млађима. Наравно, увек је ту на располагању, за савет, помоћ...

         Оно што је Ивковић желео требало би да буде озваничено у среду у Кући кошарке. Тада ће Александар Саша Ђорђевић бити именован за новог селектора српског тима.

         Један од његових дугогодишњих саиграча Владе Дивац каже да је срећан због Салета и апелује на јавност да му да време и шансу.

         „Срећан сам због тога, Сале је права личност за такав посао. Он има доста искуства, иако многи кажу да нема, јер је био и тренер на терену. Не сумњам у то да ће направити атмосферу и концепт репрезентације који се изгубио у последњем периоду. Треба му дати времена и подршку. Не бих волео да га критикују одмах, јер, нажалост, у Србији се људи брзо 'потроше'„, рекао је Дивац.

         Једна од дугогодишњих или боље речено новијих бољки српске кошаркашке репрезентације јесу откази играча. Да ли ће Ђорђевић, а има мишљења да хоће, успети томе да стане на пут?

         „Не треба му дати такво оптерећење. То је све индивидуално и они који не желе да играју, не треба да играју, јер нису потребни они који су незадовољни, било чиме“, каже Дивац.

         Проблема има и у српском фудбалу, а ОКС као нека врста кровне организације српског спорта могла би, бар мишљењем да помогне.

         Ипак, Дивац на то каже да ОКС нема никакве ингеренције, да је покушавао, али да је то ствар Фудбалског савеза и да је то „завршена прича“ на релацији ФСС-ОКС.

         Што се тиче репрезентативног спорта у 2013. години, Дивац је изразио задовољство постигнутим резултатима, оцењујући да је ово била година српског женског спорта.

         Атлетичарке, рукометашице, одбојкашице, Невена Игњатовић која је на Универзидаји освојила златну медаљу у скијању... Драго ми је да се женски спорт враћа и ОКС ће га, свакако, подржавати и даље, додао је Дивац.

         Пред нама су Зимске Олимпијске игре у Сочију, а Дивац каже да очекивања треба да буду у складу са реалношћу.

         „Треба бити реалан и схватити да нисмо земља са традицијом зимских спортова. Имаћемо десетак такмичара, који ће, не сумњам дати све од себе и представљати земљу на најбољи могући начин. Њихови резултати су на светском нивоу скромни, али имамо боб који је био у финалу у Ванкуверу и надамо се да ће поновити тај резултат, Невена је освојила злато на Универзијади и надамо се да ће и она остварити најбоји резултат у Сочију, бијатлонац Миланко Петровић направио феноменалан резултат пред ОИ...“, каже Дивац.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари