„Делије север” прославиле 25. рођендан у Пиониру

ОД КАДА ЈЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ОБЈАВИЛА ДА ЋЕ НАЈЈЕФТИНИЈЕ УЛАЗНИЦЕ ЗА БИЛБАО БИТИ 700 ДИНАРА, ПОВЕЛА СЕ ПОЛЕМИКА ДА ЛИ ЈЕ ТО ПРЕВИШЕ

         Они коју су заговарали да је цена реална, као аргументе су истицали квалитет и атрактивност ривала, чињеницу да се ради о другој фази Еврокупа, као и да је потребно помоћи клубу да формира буџет.

         Друга страна наглашавала је да не може цена да буде иста као за мечеве Евролиге, као и да је Партизан за Реал наплаћивао 500 динара.

         Али, ако је судити по посети, дебата је дефинитивно припала онима који сматрају да одређена цифра није превисока за непроцењив ужитак који се за њу добија.

         Пола сата пре подбацивање лопте трибине београдског храма кошарке су биле крцате. А, напољу су и даље биле гужве на улазима.

         Кад су црвено-бели изашли на загревање осмеси су говорили више од сваке речи. Поглед ка навијачима им је пумпао адреналин. Подршка је стигла и из фудбалског клуба у лику Милоша Нинковића, Дарка Лазовића, Вукана Савићевића и Луке Милуновића.

         Место поред терена било је резервисано и за Срђана Ђоковића који је одмах по доласку телефоном снимао Делије. Нема дилеме да ће видео запис веома брзо стићи и до Новака који се спрема за турнир у Мелбурну.

         А, онда је гротло прорадило. Све уз стихове Баје Малог Книнџе… Кренуло је са „Кад сам био мали“, а наставило са песмом „Божић је“. Последња песма на репертоару била је „Тамо далеко“!

         Онда су навијачи са транспарентом „7.1.1989 када сам био мали, знао сам свој правац“ и сликом у част легендарног Делије Бранислава Зељковића Зеље, открили и који је разлог овако свечарске атмосфере.

         Зеља је био један од оснивача навијачке групе „Делије север”, 7. јануара 1989. године, а пре тога био је члан „Ред девилса”. За време распада СФРЈ учествовао је у рату у Босни и Херцеговини и Хрватској.

         Наиме, на Божић, пре 25 година формирана је најбројнија навијача група у Србији под називом Делије. Односно, између великог броја имена која су била у оптицају, за јединствено име највернијих навијача Црвене звезде изабрано је „Делије север”.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари