Дејан Радоњић кандидат за тренера Бајерна

НЕОЧЕКИВАНО ОТПУСТИЛИ ЂОРЂЕВИЋА ЗБОГ НЕСУГЛАСИЦА СА СПОРТСКИМ ДИРЕКТОРОМ МАРКОМ ПЕШИЋЕМ

Дејан Радоњић

        Дејан Радоњић, најуспешнији тренер у историји Црвене звезде, преговара са управом минхенског Бајерна, незванично сазнаје Б92.

        Бајерн је током сезоне претрпео свега седам пораза, освојио је и Куп Немачке, док у финишу Бундеслиге држи прво место на табели са учинком 23-2.

        Од седам неуспеха, последња три дошла су у низу, што је значило и елиминацију Бајерна у полуфиналу Еврокупа против турске Дарушафаке.

        Баварци су у петак, помало неочекивано, отпустили Александра Сашу Ђорђевића, селектора нашег националног тима, и одмах кренули у операцију ангажовања црногорског стручњака.

        Ипак, како се спекулише по немачким медијима, у питању су биле вишемесечне несугласице између селектора Ђорђевића и спортског директора Марка Пешића.

        Радоњић је без клуба од краја прошле сезоне, када је после нешто више од четири године напустио Мали Калемегдан. Црвено-белима је вратио титулу националног шампиона после осамнаест година, освојио први шампионски прстен АБА лиги у историји клуба, односно девет трофеја укупно.

        Три пехара првака Србије, исто толико на Јадрану и Купу Радивоја Кораћа, уз награду за тренер године регионалног такмичења 2015.

        Уколико се договори са Баварцима Радоњић би поново сарађивао са плејмејкером Стефаном Јовићем и немачким центром Мајком Цирбесом, двојицом веома важни играч за време мандата у Црвеној звезди.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари