Дејан Радоњић: Фокус исти, проблеми већи…

ПОРЕД ДАНГУБИЋА ЦРВЕНА ЗВЕЗДА НА ГОСТОВАЊУ КАРПОШУ, НЕ МОЖЕ ДА РАЧУНА НИ НА БЈЕЛИЦУ

        Након меча са Цибоном, у коме су и математички решили питање пол позиције за плеј-оф, црвено-бели су имали свега пар сати да оду до куће, пресвуку се, спакују ствари и крену пут Скопља, где их већ вечерас (18, ТВ Арена) чека меч са Карпош Соколима. С обзиром да се 23. кола АБА лиге игра током наредне седмице, одмах после викенда резервисаног за националне Купове, Црвена звезда је свој меч померила пре пута у Ниш и тако у препуном календару добила који дан више да се спреми за меч са Галатасарајем који има огромну тежину у трци за Топ 8.

        Шампион је на пут кренуо без Немање Дангубића, Стефан Јовић се враћа из повреде, доста је ровитих играча, а нови међу њима је Милко Бјелица који се повредио на меч са Цибоном и јуче није тренирао, док о умору и потрошњи екипе нема потребе трошити речи.

        На све то, на другој страни се налази силно мотивисан тим који у тешком распореду тражи још једну победу која би га дефинитивно увела у луку спаса. Односно, тим који већ осам кола не зна за пораз на свом терену и већ је оборио велике фаворите, попут Цедевите и Будућности.

        Ипак, пред јучерашњи тренинг у Скопљу, Дејан Радоњић је био приморан да поново говорио о својим проблемима, готово не спомињући ривала:

        - После утакмице са Цибоном, остали смо фокусирани на приоритетно такмичење. Али са још већом проблематиком око повреда. Осим Немање Дангубића који није са нама, неће играти ни Милко Бјелица због проблема са леђима. Трудимо се да у овим околностима урадимо што је више могуће, да бисмо извукли максимум из тима. Карпош је успео да дође до добре позиције у борби за опстанак и избегне последње место. Али, пуно је разлога да размишљамо само и ситуацији у нашем тиму - поручио је шеф струке Црвене звезде мтс.

        Да умор и повреде долазе на наплату могло се видети од меча са Морнаром, па се негде створила слика да је форма Црвене звезде у благом паду.

        - Био бих јако срећан да сам имао здраве играче на утакмицама и тренинзима, па да констатујем да нам је форма у паду. То би ме чинило веома задовољним. Али у ситуацији у којој се ми налазимо, не само због изостанка неких играча, већ и додатног оптерећења оних који су ту, то је једноставно немогуће. Ми смо тражили и налазили решења да неке утакмице победимо, ипак све то нас је водило до овог тренутка у коме се сада налазимо. Доста је незахвално сада причати о форми.

        Ипак, без обзира на проблеме, од Црвене звезде се очекује да вечерас упишу нови брејк и направе најбољу могућу увертиру за завршни турнир Купа Радивоја Кораћа.

        - Због наших јако добрих игара у минулом периоду, ствари су се постављали тако да смо ми фаворити, без обзира на број повређених играча. Не знам стварно како се то сагледава. А, колико ми проблема имамо, вероватно бисте могли да видите када бисте дошли на неки тренинг.

        Четири кола пре краја АБА лиге познати су сви учесници плеј-офа, али сем за Црвене звезде за остале се не знају коначне позиције. Самим тим, црвено-бели још увек не знају ко ће им бити ривал у полуфиналу.

        Уз то, већ се воде теорије како је лакше напасти шампиона већ на првој степеници, уз теорију да је изненађење лакше на две, него на три утакмице. Упитан шта мисли о томе, Радоњић је кратко рекао:

        - Наравно да нас интересује ко ће нам бити ривал. Али без обзира да ли смо са неким играли на две или три утакмице, у последње две године, исходи су увек били исти - истакао је Дејан Радоњић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари