Дејан Бодирога: Како нама, тако и њима...

ИМАМО РАЗЛОГА ДА НА ЕП НАСТУПИМО СА ОПТИМИЗМОМ

И ВЕРОМ У СЕБЕ, КАЖЕ ПОТПРЕДСЕДНИК КСС

Дејан Бодирога и Саша Ђорђевић

        Био је на лицу места, извлачио куглице, али нам није он донео „несрећу”, него Патрик Фемерлинг, који је завукао шаку у други шешир и Србију послао у Б групу, са Шпанијом, Немачком, Турском, Италијом и Исландом.

        Потпредседник КСС и легенда европске и светске кошарке Дејан Бодирога остао је прилично миран, иако је жреб у париском Дизниленду био, у најмању руку, крајње неповољан за наш национални тим.

        - Добили смо тешку групу, сигурно најтежу на ЕП. Само нам је недостајала Русија из шестог шепира, па да прича буде комплетна - објаснио је Бодирога у резговору за „Мондо”. - О Шпанцима стварно не треба трошити речи. Желео сам да избегнемо Италијане, јер могу да доведу четири-пет NBА играча, а имају и добре домаће играче као што су Хекет и Ђентиле. Немачка је домаћин, а још не знамо да ли ће играти Дирк Новицки, Турска увек неугодна... Међутим, како нама, тако и њима...

        У сваком случају, јасно је изражен оптимизам.

        Селектор Александар Ђорђевић је пре жреба рекао да жели најјаче противнике у групи. - Србија на ЕП долази као вицешампион света, са много већим самопоуздањем него претходних година. Наравно, треба да видимо како ће да се заврши сезона, да се надамо да неће бити повреда и да се добро припремимо, а у то не сумњам...

        - Саша је и пре Светског првенства рекао да хоће да победи Шпанце и нашли смо се у групи са њима. Сада се то поново десило. Не знам, изгледа да му жреб испуњава жеље! Нама је било јасно да би нам у Риги било лакше, али и Берлин је у реду. Биће наших људи који живе тамо, доћи ће навијачи из Србије, биће то атрактивна група у атрактивном граду.

        Каква је гупа, такав је и распоред, па Србија већ у првом колу игра са Шпанијом, у другом колу иде на Немце, па против Исланда...

        - Свака утакмица је тешка на свој начин, али гледаћемо да победимо у свакој, без много комбинаторике. Од почетка ћемо ићи на највиши могући пласман. Нема правила, нико не може да тврди да би било боље играти у првом колу против Исланда. Само се треба спремити и отићи тамо у најјачем могућем саставу. Мислим да смо летос у Шпанији много добили и да ће нашим играчима значити што су свој рад и таленат крунисали другим местом на свету.

        Уколико се пласирамо међу прва четири тима у групи и прођемо у осмину финала, укрштамо са А групом, у којо су Француска, Финска, БиХ, Пољска, Израел и Русија.

        - Сигурно ће сви у нашој групи гледати да не буду четврти, како би у првој елиминационој утакмици избегли Французе, који су апсолутни фаворити, не само у првој фази такмичења. Остале екипе А групе су приближног квалитета. Руси ће бити врло неугодни, ако буду комплетни.

        Бодирога истиче и да треба остати на земљи...

        - Треба имати у виду да међу првих десет на свету има осам европских земаља. Евробаскет ће бити много јак. Морамо да будемо свесни да неки нису били на СП и да су све време концентрисани баш на ово такмичење, које је и квалификационо за Олимпијске игре. Да вичемо како смо најјачи и како не постоји нико осим нас - то не води ничему. Али, имамо разлога да на ЕП наступимо са оптимизмом и вером у себе - завршава Бодирога.

БУДУЋНОСТ СА ЧЕТИРИ ДОМАЋИНА

        Дејан Бодирога је члан Борда FIBA Европе, а сматра да је одлука о домаћинству група у четири различите земље револуционарна одлука.

        - Кошарка је први спорт у коме ће континентално првенство организовати више од две државе. У фудбалу ће се то десити тек 2020. године. То је пут којим ће се ићи и у будућности - објашњава Бодирога.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари