Црвена Звезда најавила нову жалбу Евролиги

ЗВЕЗДА ОСТАЛА ПРИ ПРЕДЛОГУ ДА НОВАЦ ОД КАЗНИ КОЈЕ СУ ОБАВЕЗНИ

ДА ПЛАТЕ ОБА КЛУБА БУДЕ ПРОСЛЕЂЕН ПОРОДИЦИ МАРКА ИВКОВИЋА

        Кошаркаши клуб Црвена звезда најавио је да ће се жалити на одлуку Другостепене комисије Евролиге, која је ублажила новчану казну црвено-белима због инцидената уочи утакмице са Галатасарајем у Истанбулу

        Евролига је уважила аргументе које су челници Звезде и њихов правни тим изнели током саслушања у Милану 20. јануара и првобитну казну од 50.000 евра смањила на 30.001 евро, што је минимална казна у случају сукоба навијача.

        - Иако је делимично усвојена жалба, КК Црвена звезда изражава своје незадовољство и овако смањеном новчаном казном, јер из свих доказа који су предочени потпуно је јасно да Црвена звезда не сноси било какву одговорност за трагичан догађај у Истанбулу. Из тог разлога клуб ће се у наредном периоду жалити следећој инстанци на овакву одлуку коју не сматра праведном - наводи се у саопштењу.

        За разлику од Звезде, Галатасарају је потврђена казна по којој је турски клуб осим играња три утакмице без присуства публике у обавези да плати и 100.000 евра.

        - Руководство Црвене звезде остало је при предлогу који је предочен челницима Евролиге, да сав приход од казни које су у обавези да плате Галатасарај и Црвена звезда буде прослеђен породици Марка Ивковића. Евролига је начелно прихватила овај предлог, али се тек оцекује званицна потврда Борда Евролиге.

        Из Звезде су поручили да је жалбено веће констатовало да дисциплински судија Евролиге Патрик Гранџан није добро анализирао све околности на основу којих је донео своју одлуку.

        Галатасарај и Црвена звезда кажњени су због слабе организације меча у Истанбулу и учешћа навијаца оба клуба у нередима, у којима је 21. новембра убијен навијач црвено-белих Марко Ивковић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари