Црвена звезда креће у Евролигу из „Пионира“

ЧОВИЋ НАГОВЕСТИО ДА БИ У АРЕНИ МОГЛА ДА БУДЕ ОРГАНИЗОВАНА И ЗАВРШНИЦА ЕВРОЛИГЕ

        Уместо у Комбанк арени, шампион Србије и АБА лиге заиграће у најјачем такмичењу у дворани „Александар Николић“, из техничких разлога.

        Црвена звезда ипак ће ове сезоне одиграти бар осам евролигашких утакмица у Комбанк арени, а седам у хали „Пионир“, која од ове године носи име легендарног Александра Николића.

        Председник клуба Небојша Човић открио је то на конференцији за новинаре, на којој је клуб потписао уговор о генералном спонзорству са међународном компанијом „Лаки Бет“.

        „Ту имамо техничке проблеме. Прву утакмицу 13. октобра против Дарушафаке извесно нећемо играти у Арени. Разлог није заузетост Арене, већ техничке могућности, односно немогућности да се меч одигра у Арени. Према новим пропозицијама Евролиге, присутне су промене на семафорима и на паркету, што је у Пиониру већ урађено. Присутна је и промена везана за радио-везу, повезивање тројице судија са записничким столом, што је клуб решио. Вредност тога је око 10.000 евра“.

        „Други проблем је семафор, који не може да се адаптира, а контактиран је произвођач и нема само Звезда тај проблем, већ мислим да и још неки клубови имају... Покушаћемо да другу утакмицу против Барселоне, 26. октобра играмо у Арени, а то ће значити нови семафор и потпуну ограду паркета. Засад то није спроведено, а видећемо на релацији Арена - Београд - Звезда да и то урадимо“.

        Човић је рекао да су пред Комбанк ареном велики изазови и наговестио да би у највећој дворани у Србији 2018. могла да буде организована и завршница Евролиге.

        „Арена је велики кандидат за Ф4 Евролиге, а јавља ми се да ће то бити 2018. За то мора да буде спремна. Звезда је такође допринела да добијемо и такав догађај... Ми смо закупци хале, а ако бисмо ми то исфинансирали, нека нам се то урачуна у закуп, нећемо то да носимо кући. Морамо да видимо како да решимо те проблеме и да евентуално другу утакмицу са Барсом одиграмо у Арени. Са тим проблемом ћемо се борити у сарадњи са градом и са Ареном...“, додао је први човек Звезде.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари