Црно-бели у последњој четвртини готово декласирани

Кошаркаши Радничког савладали у Крагујевцу екипу Партизана резултатом 92:80

  • Тренер Радничког Мирослав Николић склопио је одличну екипу и уколико Крагујевчани наставе са игром какву су приказали вечерас, имаће реалну шансу да изборе право да наредне сезоне играју и неком од еврокупова

         КРАГУЈЕВАЦ, (ФоНет) - У 16. колу регионале Јадранске лиге, кошаркаши Радничког савладали су у Крагујевцу екипу Партизана резултатом 92:80 (23:24, 28:20, 15:17, 26:19) и са учнинком од осам победа и седам пораза, уз једну утакмицу мање, прешли у горњи део табеле, док су црно-бели, после петог пораза у сезони остали на трећем месту.

         Крагујевчани су показали да имају одличан тим и да су заслужили бољи пласман него што га тренутно имају. Вечерас су потпуно надиграли регионалног првака и шампиона Србије и после успеха у прошлом колу у Загребу против Цибоне, потпуно заслужено савладали још један велики клуб.

         За разлику од разиграног и веома мотивисаног Радничког, Партизан је и на овом сусрету потврдио да је у кризи. Без правог плејмејкера црно-бели немају игру и у нападу су често потпуно дезорјентисани, па су тако утакмицу завршили са 17 изгубљених лопти.

         Осим у првих пет минута, када је имао предност од десет поена, Партизан је одиграо далеко испод нивоа најтрофејнијег тима у региону. За игру црно-белих посебно је била некарактеристична последња четвртина, у којој их је Раднички готово декласирао.

         Тренер Радничког Мирослав Николић склопио је одличну екипу и уколико Крагујевчани наставе са игром какву су приказали вечерас, имаће реалну шансу да изборе право да наредне сезоне играју и неком од еврокупова.

         С друге стране, његовом колеги Влади Јовановићу предстоји доста посла да консолидује тим и покуша да му врати стабилност која га је красила претходних сезона.

         Раднички: Павковић 23, Синовец 8, Милосављевић, Сајмон 18, Марковић 17, Гадефорш 3, Братић 11, Вуксановић, Марјановић, Скот 12, Мијатовић, Бакић.

         Партизан: Кецман 7, Радуљица 18, Јарамаз, Лучић 18, Милосављевић 15, Катић, Бешовић, Божић 5, Чакаревић 2, Мачван 13, Анђушић 2, Бертанс.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари