Човићев апел пред меч Звезда - Олимпијакос

ВРЛО ПОШТУЈЕМ ОДНОСЕ КОЈЕ НАШИ НАВИЈАЧИ ИМАЈУ СА ОЛИМПИЈАКОСОМ И СПАРТАКОМ ИЗ МОСКВЕ

  • Председник Црвене звезде захвалио се навијачима на подршци против Будућности и окренуо ка важној евролигашкој утакмици у среду

        Нова утакмица, нови апел председника Црвене звезде Небојше Човића!

        Екипа и клуб налазе се у делу сезоне када се „ломи“ резултат у Евролиги и АБА лиги, а тиме и будућност клуба, макар у наредних годину дана. Стога је разумљиво што искусни спортски радник не жели ништа да препусти случају и стихији.

        Човић се у обраћању путем званичног клупског сајта прво осврнуо на почетак плеј-офа регионалног такмичења и вођство од 1:0 у полуфиналу против Будућности.

        „Честитке целој екипи, стручном штабу и навијачима, који су се одазвали на наше апеле и схватили важност ситуације. Меч против Будућности је архивиран, мада нас чека нова утакмица, у Подгорици, која је за нас такође од изузетне важности. То значи да и даље морамо бити максимално мобилисани и пажљиво пратити све што се догађа, јер око нас има пуно оних који нам не желе добро и употребиће све замисли да нас саплету на путу ка нашем зацртаном циљу“.

        Звезди од 22. до 31. марта предстоје четири врло тешке утакмице (Олимпијакос, Барселона, Будућност, Уникс), од којих је прва специфична по томе што велики део навијача не сматра екипу из Пиреја противником, напротив.

        Када су се новембра 2014. први пут састали у Арени, Спанулис и другови искористили су свечарску атмосферу на трибинама да освоје бодове лакше него што показује коначан резултат 57:62. Сада се Звезда бори за пласман у Топ 8, а иако је четири кола пре краја у доброј позицији (дели од петог до седмог места, скор 15-11), свака победа до краја такмичења биће „злата“ вредна.

        „Разумем и врло поштујем односе које наши навијачи имају са Олимпијакосом и Спартаком из Москве и поштовање које гаје између себе. Али, у животу сам увек желео да добијем утакмицу и стављао потребе свог клуба на прво место. Против брата и најбољег пријатеља сам управо највише и желео да добијем баскет“, каже Човић.

        „Зато очекујем да наши навијачи, као и увек, буду уз навијаче Олимпијакоса, испуне дворану до последњег места, али очекујем и да препознају тренутак - посебно ако будемо играли неизвесну утакмицу - када треба да буду уз наше момке и навијањем им помогну да дођу до резултата, који нас заиста доводи до прага великог успеха и уз то нам доноси нову финансијску ињекцију, која је у тренутку када се суочавамо са многим проблемима - преко потребна“.

        Председник првака Србије свестан је да Звезда још нема победу над Олимпијакосом, али подсећа да је није имала ни над неким другим тимовима, па је ове сезоне успела да прекине негативну традицију.

        Утакмица 27. кола Евролиге игра се у Комбанк арени у среду од 19 часова.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари