Чарлс Ђенка Џенкинс: Србија је страва место

МНОГИ ЉУДИ У АМЕРИЦИ МИСЛЕ ЛОШЕ О СРБИЈИ, ЗАТО САМ ЈА ТУ ДА ИМ ОТВОРИМ ОЧИ...

Чарлс „Ђенка“ Џенкинс

  • Причам им да су људи отворени и дружељубиви и да ће се осећати као код куће - каже Звездин кошаркаш

        Један од најомиљенијих странаца међу навијачима Црвене звезде без икакве дилеме је Чарлс Џенкинс. После године у црвено-белом дресу и прошлосезонске епизоде у миланском Арманију, „Ђенка“ се вратио у Београд и постао један од ослонаца у машинерији Дејана Радоњића.

        У разговору за „Ало“ амерички кошаркаш је открио у чему највише ужива у београдским данима.

        - У кошарци и навијачима. Волим ваше ресторане, али и непосредност људи које срећем. Многи ме третирају као неког староседеоца. Та непосредност и опуштеност сваком прија, подиже расположење. Многи људи у Америци мисле лоше о Србији. Зато сам ја ту да им отворим очи и кажем да то није тако. Србија је страва место. Причам им да је српска храна одлична, да су људи отворени и дружељубиви и да ће се осећати као код куће - рекао је Џенкинс.

        Иако гази трећу годину живота у Београду, Џенкинс истиче да још увек савладава српски језик.

        - Све више је речи које знам, али вам морам признати да је српски језик тежак, баш тежак. Имаћу времена да га још научим, а у томе ми саиграчи помажу. Такође, свидела ми се једна песма вашег певача. Мелодија је била заразна. Отишао сам на интернет, скинуо је и скоро целу је певам на српском, без грешке. Песма се зове „Рађај синове“ - открио је Џенкинс.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари