Богдановићу само жао што напушта Партизан

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ОБЕШТЕЋЕЊЕ ПОМОЋИ ПАРТИЗАНУ, ОБРАДОВИЋ МИ

ЈЕ РЕКАО ДА ОД МЕНЕ ОЧЕКУЈЕ САМО ДА РАДИМ ВРЕДНО И БОРИМ СЕ

             Богдан Богдановић 

          Мене чекате - збуњено је питао док се на лицу промаљао осмех, сада још упечатљивији због тамнијег тена.

          Неколико часова раније потписао је папир у којем „јасно пише“ да је и званично постао звезда европске кошарке. Самим тим и да ће му представници седме силе досађивати више него до сада. Навићи ће се.

          Богдан Богдановић је руком којом је убацио 50 евролигашких тројки прошле сезоне, ставио параф на четворогодишњи уговор који ће му променити живот.

          - Леброн и ја у истом дану - у шаљивом тону, изузетно расположен, наставио је разговор на аеродрому „Никола Тесла“ нови суперстар Фенербахче Улкера.

          - Насмејан сам јер сам достигао нови корак у каријери - објашњава Богдан.

          - Верујем да сам направио прави избор. Отишао сам у клуб који подсећа на Партизан, слични су и тренери, напорно се ради. Пресрећан сам.

          Овај трансфер је дуго био обавијен плаштом мистерије?

          - Знало се све, али нисам смео да причам пре него што клуб објави. Да не буде контраефекат - уз нову дозу осмеха објашњава Богдановић.

          Да ли сте се чули са новим тренером, Жељком Обрадовићем?

          - Наравно.

          Шта Вам је поручио?

          - Да вредно радим, да се борим и да ће онда све бити у реду. То очекује од мене.

          Шта очекује Богдан Богдановић? Ваше амбиције су увек највеће?

          - Знате ме... Само напредак, идем корак по корак. И даље ми је главни циљ НБА, али мислим да је ово прави степеник пре тог нивоа.

          Сигурно имате и резултатске циљеве?

          - Мислите на освајање Евролиге?

          Ви сте то рекли...

          - Наравно да Фенербахче прави најбољи тим, да је тренер Обрадовић амбициозан. То је показао и претходних сезона, зато се и вратио у кошарку. Једино га борба за титуле враћа на терен. А ако он, који је узео Евролигу безброј пута, освојио све што може да се освоји, има такву жељу, како онда да моје амбиције не буду исте? Пресрећан сам, једино ми је жао што напуштам Партизан.

          Сами сте отворили нову тему...

          - За мене је ово емотиван и тежак растанак. Таман сам се навикао на прави контакт са навијачима, на подршку када је најтеже. Много ће ми недостајати. Надам се... Не, не надам се него обећавам да ћу се једног дана вратити. Сигурно!

          На „твитеру“ сте ноћ уочи потписивања за Фенер писали песме Партизанових навијача, изражавали јаке емоције?

          - Након што сам сазнао да ћу у петак потписати уговор, у четвртак сам целу ноћ гледао разне клипове. Осећао сам се као на Кецмановој опроштајној утакмици. Гледао сам клипове и слушао навијачке песме. Нисам до касно могао да заспим. Био сам под адреналином. Много ће ми све то недостајати. Такав сам, емотивац. Али, идемо даље, једног дана ћемо опет бити заједно.

          Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари