Богдановић: Знамо како се игра за медаљу…

ЈОШ ЈЕДНО ЧЕТВРТФИНАЛЕ ВЕЛИКОГ ТАКМИЧЕЊА ПОКАЗУЈЕ ВЕРУ

И ЗАЈЕДНИШТВО КОЈИ КРАСЕ ОВУ ГЕНЕРАЦИЈУ

Богдан Богдановић

        Српски репрезентативци Богдан Богдановић и Милан Мачван поносни су због пласмана у полуфинале првенства Европе у Истанбулу, али су истакли да не желе да се зауставе на томе уочи борбе за медаљу и меча са Русијом.

        Србија је победом над Италијом 83:67 изборила пласман у полуфинале Евробаскета, четврто у низу на великим такмичењима.

        „Остварили смо први циљ који смо зацртали на припремама, упркос повредама стигли смо до полуфинала и срећни смо. Честитам саиграчима, добили смо још једно четвртфинале великог такмичења, што показује веру и заједништво који красе ову генерацију“, рекао је Богдановић.

        Ас Сакраменто Кингса подсетио је да изабраници Александра Ђорђевића увек играју праву тимску кошарку, па је тако било и против Азура.

        „Имали смо спреман план за моје брзо ослобађање од лопте ако ме буду удвајали. У почетку смо направили пар грешака док се нисмо навикли на њихову одбрану, а онда смо дали пар лаких кошева и све се отворило“, навео је Богдановић, додавши да је промашивао, али да му је драго што је преломио меч када је било најбитније.

        Богдановић, пред дуел са Русијом која је славила у групној фази у међусобном сусрету, уверен је да српска селекција може још боље да игра.

        „У полуфиналу следи други сусрет са Русијом на овом турниру, знамо их из групе, знамо их из припремног периода… Изгубили смо, што је само мотив више да их сада савладамо. То је борба за медаљу, знамо како се то игра“.

        Капитен Милан Мачван оценио је да су „Орлови“ доминирали против Италијана и да је самокритика била оправдана после утакмице са Мађарском.

        „Осим увода, 35-36 минута смо играли квалитетно, зауставили Италију на 67 поена и заслужено ушли у полуфинале. Ниједног тренутка нико од нас није тражио ниједан изговор. Веровали смо да можемо до полуфинала, јако сам поносан на саиграче и стручни штаб“, казао је крилни центар Бајерна.

        Мачван наглашава да је до сада обављен лавовски део посла, али да ту није крај.

        „Сада идемо у полуфинале да се побијемо са Русима. Добили су нас у групи и биће јако тешка утакмица. Играју јако и чврсто, предвођени Шведом који игра невероватно. Будите сигурни да ћемо дати све од себе. Нисмо дошли до полуфинала да се предамо. Мислим да ова екипа може још доста“, закључио је Мачван.

        Полуфинале између Србије и Русије игра се у петак од 20.30 у истанбулској дворани Синан Ердем.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари