Богдановић о инциденту на мечу Партизан - ФМП

ТАЛЕНТОВАНИ КОШАРКАШ ПАРТИЗАНА ИСТИЧЕ ДА, УПРКОС СВЕМУ,

ЗНА ДА ГА ТРЕНЕР ВОЛИ И ЦЕНИ И ДА ИМАЈУ ОДЛИЧАН ОДНОС

         Протеклих дана много прашине у медијима подигао је инцидент на мечу Партизан - ФМП, када је Душко Вујошевић после техничке грешке ухватио Богдана Богдановића за врат и послао га у свлачионицу.

         Тренер црно-белих огласио се одмах после тог догађаја признавши да је погрешио и да је реаговао у афекту, а млади кошаркаш, који је иначе љубимац Вујошевића, тек после вишедневног ћутања се огласио у медијима.

         „Десило се... Не знам ни сам... Догодило се спонтано, у афекту, а на крају је испало лоше по мене. Моја је грешка што сам направио техничку грешку у тако важном тренутку, али сигурно да није требало да уследи баш онаква реакција“, изјавио је за „Спортски журнал“ Богдановић.

         Талентовани кошаркаш није крио да га је „уздрмао“ тај догађај.

         „Наравно да ме је мало пореметило то што се десило, али ништа специјално“, додао је бек црно-белих, кога је и пре меча са екипом ФМП Вујошевић неколико пута слао у славлачионицу пре завршетка утакмица.

         Упркос инциденту, Богдановић је два дана касније био херој победе над екипом Мега Визуре.

         „Можда је то уствари била тактика, као припрема за завршницу првенства. Никад се не зна...“

         Ипак, Богдановић сматра да ће и из те ситуације изаћи јачи, и истиче да, упркос свему, зна да га тренер воли и цени и да имају одличан однос.

         „Заиста је тако. Тај однос ценим и сматрам већим мотивом за рад и напредак, пре свега на тренингу“, додао је Богдановић, потврдивши да се ништа неће променити на том пољу чак и после физичког контакта.

         Он се осврнуо и на низ ружних дешавања на кошаркашким теренима последњих дана.

         „Много је напето, чини се да је свему допринело то што смо и Звезда и ми изгубили полуфинала у АБА лиги. Одједном се све окренуло, титула ће бити показатељ да ли је сезона успешна. Тако се повећала важност, иако се ништа осим трофеја не добија. У питању је доказивање“.

         Тензија је за многе неподношљива, а Богдановић истиче да се навикао на такву атмосферу.

         „Тако је било и прошле и претпрошле године, па и када нисам играо. Тада сам још више осећао него сада. Као да ово није само спорт, много је више. И ове казне... Никада се то није дешавало, а све утиче на нервозу. То само може да буде лоше за српску кошарку. Замислите шта се прича о нама сада. Зашто би неки играч са стране желео да ускочи у целу лудницу“?

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари