Богдан: Увек узбуђени када се враћамо кући...

МНОГИ МИСЛЕ ДА ЋУ, ЧИМ СЕ ВРАТИМ НА ТЕРЕН, ПОСТИЗАТИ ПО 20 ПОЕНА... ПА, НИСАМ ЈА МАЈКЛ ЏОРДАН!

Богдан Богдановић

        Богдан Богдановић се вратио на паркет после повреде, што је ноћна мора сваког спортисте. У блогу за сајт Евролиге, написао је да сваки играч, када толико паузира (ово му је, наглашава, најтежа повреда после 7 година), једино што жели је да поново изађе на терен и истиче да је сада мотивисанији него иначе.

        Имао је и занимљиву опаску:

        „Многи мисле да ћу, чим се вратим на терен, постизати по 20 поена по утакмици. Па, нисам ја Мајкл Џордан! Сви бисмо ми, наравно, то хтели, али реално је да вам је потребно време да се вратите на одређени ниво игре. Ми смо тим, ја сам важан део екипе, баш као и сваки други играч“.

        У сусрет дуелу са Црвеном звездом мтс у Београду, Богдановић је написао да се „враћа“ у Београд.

        „Да, написао сам да се враћам, јер је много играча Фенербахчеа живело тамо. То је посебан дан за нас. Прошле године смо играли 8. јануара што је други дан нашег Божића, а ове године играћемо уочи Српске Нове године. То ће бити посебно за све нас. Такође, Звезда је у одлучној форми, дворана ће бити пуна, а Звезда се сада бори за улазак у плеј-оф. Навијачи ће им дати сву помоћ. Навијачи у Србији су сјајни, невероватни. Подржавају клуб и када је добро и када не иде“.

        Ово је био Богдановићев увод у вечиту тему - дуел Партизана и Звезде, односно партизановаца и звездаша:

        „Многи од нас живе или су живели у Београду. Чак и Јан Весели, чија је девојка Српкиња. Он не живи у Београду, али осети потребу да сврати с времена на време. Перо Антић је живео у Београду, такође. Жељко, Калина (Никола Калинић) и ја живимо у Београду. Увек смо узбуђени када се враћамо кући. Наравно, увек се поведе прича о Партизану и Звеуди. Ја, Јан, Жељко и помоћни тренер Владимир Андроић смо партизановци, док су Перо, Калина и кондициони тренер Предраг Зимоњић звездаши. Кад наш тим победи, одмах зезамо ове друге. То је нормално, као у било којој другој земљи. ОК, можда ми мало претерамо“.

        Што се тиче предстојећег меча против Звезде, Богдановић има пуно поштовање према противнику:

        „Звезда је победила ЦСКА, Реал Мадрид и свакако је да нам неће бити лако. Играо сам много пута против њих. Играју агресивну одбрану, паметно у нападу. Тачно знају шта који играч може и такву улогу је добио у тиму. Врло су одговорни и дисциплиновани - скок, одбрана, шут, пик енд рол... све. Знамо све њихове играче, али сви имају много талента и могу да нас изненаде. Марко Симоновић има сјајну сезону и игра са много самопоуздања. Погађа боље него икада, поготово у кључним тренуцима. Надам се да ћемо успети да га зауставимо. Ми смо спремни и, занимљиво, ово је, ваљда, прва утакмица у сезони када смо, коначно, комплетни“.

        Богдановић је имао и савет за играче игре Fantasy Challenge.

        „Игра је врло интересантна, али немам много времена да пратим све. Понекад ми саветима помогне Илкер Учер, наш представник за штампу. Најпре, треба да купите јефтиније играче, сачекате да им цена порасте, продате их и онда купите оне боље. Имам једног пријатеља - Земунац, Дејан Јевремовић. Када сам видео његов тим и резултат, био сам у шоку. Треба да имате и много среће, да 10 играча у једном колу одигра сјајно“.

        Признао је да је грешио...

        „Имао сам пропусте у два, три кола, нисам ништа мењао и нисам добио поене. Погледајте само ово - Заменио сам Николу Мелија после једне лоше партије. Имао сам га од почетка, али онда сам га заменио и заборавио сам да узмем другог играча и нисам добио поен. А Мели је те недеље био MVP!“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари