Боби: Волео бих да играм за репрезентацију

СЕЛЕКТОР ПОРУЧИО МАРЈАНОВИЋУ ДА СУ ВРАТА НАЦИОНАЛНОГ ТИМА ОТВОРЕНА УКОЛИКО БУДЕ ИГРАО ДОБРО

Бобан Марјановић

  • „Био сам прави навијач, викао сам, радовао се, као и цела моја породица и пријатељи“, испричао је Бобан Марјановић за сајт FIBA.

        Бобан Марјановић био је тема број један у Србији пре почетка Олимпијских игара.

        Српски кошаркаш није добио позив селектора Александра Ђорђевића за финални турнир у Рио де Жанеиру пошто због страха од повреде и чекања новог уговора у NBA лиги није био спреман да заигра на квалификационом турниру за Олимпијске игре.

        Саша Ђорђевић је одлучио да поведе оне који су обезбедили „карту“ за Бразил без обзира на то што је јасно да Бобан Марјановић има квалитет. Његова процена је на крају била и тачна пошто су се „орлови“ са јужноамеричког континента вратили као вицепрваци света иако је мало ко то очекивао.

        „Љут сам на Марјановића, јер не зна шта пропушта. Када играч заврши каријеру, жали за оним што није урадио, а не због оног што је урадио“.

        Ово је била порука селектора након повратка са Олимпијских игара, а такође је поручио да су Марјановићу врата репрезентације и даље отворена и да ће га позвати уколико буде „добро играо и и уколико ја као селектор будем мислио да заслужује да буде позван“.

        За сада „Боби“ добија врло малу шансу у дресу Детроита, али о позиву у репрезентацију каже...

        „Мој однос са Ђорђевићем је добар. Волео бих да играм за репрезентацију сваки пут када добијем позив“, казао је Марјановић у изјави за сајт FIBA.

        Објаснио је да се сложио са идејом селектора да у Рио води оне који су играли квалификациони турнир и објаснио да се из улоге кошаркаша претворио у навијача.

        „Био сам прави навијач, викао сам, радовао се, као и цела моја породица и пријатељи. Гледали смо сваку утакмицу и наравно да смо навијачи за репрезентацију и све спортисте из Србије. Али, једноставно, нисам смео да ризикујем повреду...“, испричао је Марјановић.

        Марјановић је потписао трогодишњи уговор са Детроитом вредан 21 милион евра.

        „Нисам се осећао лоше због те одлуке, али могу само да кажем да сам срећан што су моји саиграчи и пријатељи били тамо и одиграли сјајан турнир и освојили друго место. Причао сам са некима од њих, као и са тренерима, и саветовали су ме поводом те одлуке, али сам ја пресудио. Био сам слободан агент, само што сам изашао из уговора са Сан Антониом. Моја одлука је била да не ризикујем ништа и мислим да сам добро поступио“, испричао је Марјановић.

        Србија наредне године учествује на Еуробаскету, а видећемо да ли ће Марјановић бити у саставу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари