Боби: Репрезентација овог лета? Наравно…

СПРЕМАН ЈЕ ДА ПОМОГНЕ СРБИЈИ, АЛИ ОДЛУКУ О ТОМЕ ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ПОЗВАН ДОНЕЋЕ СЕЛЕКТОР

        Бобан Марјановић је у Београду, где је посматрао у понедељак увече први меч финала Суперлиге у којем је његов бивши клуб Црвена звезда славила против екипе ФМП.

        Широког осмеха на лицу Боби је у дворани „Александар Николић“ био у друштву бившег саиграча Мајка Цирбеса.

        Он је признао да је уживао у победи црвено-белих, као и да је осетио да се „вратио кући“.

        Марјановић, који се није наиграо у дресу Детроита у управо завршеној NBA сезони, рекао је да се нада да ће бити позван у репрезентацију Србије овог лета уочи Европског првенства које стартује крајем августа.

        „Репрезентација овог лета? Наравно да - да. Видећемо шта ће бити, има још дана, надам се да ће све бити океј и да ћу бити у репрезентацији“, рекао је Марјановић новинарима после првог меча финала Суперлиге.

        Он је спреман, али одлуку о томе да ли ће и наступати донеће селектор Александар Ђорђевић.

        Наиме, Марјановић није учествовао у последње две акције националног тима. Уочи Европског првенства 2015. године тадашњи клуб Сан Антонио му је забранио наступ на шампионату због наводне минорне фрактуре у стопалу, коју лекари српског тима нису уочили, док је прошлог лета пред квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рију отказао наступ за „орлове“, након чега га селектор није уврстио на списак за Бразил, већ је повео играче који су изборили пласман на Игре.

        Кошаркашима Србије овог лета предстоји наступ на Еуробаскету, а селектор Ђорђевић наредних дана требало би да саопшти шири списак играча на које рачуна. Он је окупљање националног тима заказао за 20. јули у Београду.

        Репрезентација Србије играће на Еуробаскету у групи Д у Истанбулу са селекцијама Русије, Летоније, Белгије, Велике Британије и домаћина Турске.

        Европско првенство играће се у четири државе, од 31. августа до 17. септембра.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари