Боби: Радоњић је Звезда, на Салету је одлука

ЦЕНТАР ДЕТРОИТ ПИСТОНСА О ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ, ПОВРАТКУ У НАЦИОНАЛНИ ТИМ, СВОЈОЈ СИТУАЦИЈИ...

Бобан Марјановић

        Иако га је тренер Стен ван Ганди изричито тражио, а управа Пистонса му понудила уговор вредан 21 милион долара за три године, и даље је нејасно зашто не добија више прилике у тиму из „Мотор Ситија“.

        До сада је био учесник 23 меча, а за просечно 6,9 минута на паркету постиже 3,7 поена и бележи 3,3 скока.

        „Претходна година била је моја прва у NBA лиги. Био сам веома срећан због прилике коју сам добио, али и због чињенице да ми је први клуб био један од најбољих на свету - Сан Антонио Спарс. У Пистонсима сам добио другу шансу. И овде заиста уживам, окружен сам дивним људима. Добрим саиграчима, тренерима... Преостаје ми да наставим да се борим за своје место и време на паркету, али и да радим на себи како би био бољи“, почео је причу Марјановић.

        Иако се налази на другом крају планете у односу на Србију и Европу, гледајући из перспективе различитих временских зона, Бобан и даље помно прати резултате Црвене звезде - клуба у ком се у потпуности афирмисао и потврдио свој неспорни квалитет. У дресу српског и регионалног шампиона освојио је триплу круну, био члан најбоље петорке Старог континента за сезону 2014/2015, односно MVP првог дела елитног такмичења.

        „Помно пратим дешавања у Евролиги. Имам времена да испратим мечеве јер се играју у време ручка по овдашњем времену. Звездине мечеве не пропуштам, стално гледам шта се дешава. Ако некада не могу да погледам цео меч, обавезно испратим преглед најзанимљивијих детаља. Такође, морам да истакнем да Звезда игра невероватно. Победили су све великане европске кошарке, и то не са пет поена разлике, већ са по 10, 15. Веома је тешко када гостујете Звезди јер навијачи дају енергију играчима, дају им крила да играју боље. Али, почели су да играју сјајно и као гости, а заслуге за све то иду на рачун Дејана Радоњића, који им омогућава да раде одличан посао на терену“, каже Боби.

        После приче о тиму са Малог Калемегдана, Бобан се осврнуо и на потенцијални долазак најбољег плејмејкера Европе Милоша Теодосића у Сједињене Америчке Државе.

        „Он може да игра где год жели. Тео је велики и веома паметан играч. Има истанчан осећај за кошарку и сјајан преглед игре. Не дешава му се да помеша људе на паркету (смех). Верујем да постоје одличне опције за њега овде у NBA лиги“, јасан 221 центиметар високи Србин.

        Прошле године, Бобија није било у репрезентацији Србије, која се на Олимпијским играма у Рију окитила сребрном медаљом, због жеље да потпише дугорочни уговор у најјачој лиги света и обезбеди породицу. Сада, када има трогодишњу сарадњу са Пистонсима, Марјановић планира повратак у национални тим, али истиче да то све зависи само од једног човека.

        „Надам се. Искрено се надам да ћу бити део тима, али... То зависи само од Александра Саше Ђорђевића. На селектору је да одлучи да ли сам му потребан или не. Ако јесам - долазим“, закључио је Марјановић причу за „Eurohoops“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари