Боби - нерешива енигма за Валенсију...

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ ОСТВАРИЛА ПОБЕДУ (68:77)

ЗА ПЛАСМАН У ТОП 16 ФАЗУ ЕВРОЛИГЕ

     Бобан Марјановић

        БЕК Црвене звезде Јака Блажич био је неприметан већим делом меча, али у завршници постигао можда и кључне поене за одбрану од напада Валенсије.

        - Велики успех за Звезду, надам се да ћемо наставити овако. Први циљ ове сезоне смо испунили, имамо их још много тако да морамо још много да радимо. Ово је добро за наше самопоуздање. Били смо мало нервозни, нисмо баш најбоље одиграли, али смо ипак победили. Остале су још две утакмице у првој фази, идемо на победе, па ћемо видети на ком ћемо месту завршити.

        Нерешива енигма за Валенсију је био фантастични центар Бобан Марјановић који је још једном је имао МВП бројке, али заслуге за пласман у Топ 16 приписује тиму.

        - Стварно је тешко победити Валенсију на њеном терену. Одиграли смо добро, мислим да смо преломили утакмицу у трећој четвртини и на крају заслужено славили. Били смо тим, помагали један другом, посебно у одбрани, а управо је цела екипа је и најзаслужнија за овај успех.

        Организатор игре црвено-белих Маркус Вилијамс је трасирао пут ка победи са четири тројке у другој четвртини.

        - Млада смо екипа и знали смо да је могуће да се загрцнемо надомак циља, због тога смо желели да што пре остваримо победу за пласман у Топ 16. Сезона је за сада одлична, али још није завршена. Желимо да наставимо у овом стилу - каже Вилијамс, који је још једном похвалио Бобана Марјановића. - Боби ухвати све лопте које му додамо и мирно их проследи у кош.

        Бек Валенсије Немања Недовић, као што је и рекао за „Новости” пре меча, није наудио својој Звезди.

        - Покушао сам да оставим по страни то што су за мене најлепше црвено-беле боје. Знали смо да Звезда игра сјајно ове сезоне, што је и у овој утакмици показала. Надиграла нас је у свим сегментима игре, честитам јој на пласману у Топ 16 фазу. Искрено, не знам ни своју улогу у екипи, мораћу да попричам са тренером. Биће ми потребно времена да се уклопим, али овако не иде. Таман сам се навикао на америчку игру, ово је промена, али не смем да дозволим да адаптација иде овако споро.

        Да ли бисте прихватили евентуални позив да се вратите у Црвену звезду?

        - Зашто да не. Одрастао сам у Звезди, та опција увек долази у обзир.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари