Боби: Много ми је помогло лето са Србијом!

БОБАН МАРЈАНОВИЋ СПРЕМАН ЗА НОВУ УЛОГУ У ДЕТРОИТУ ПОСЛЕ ВРЛО ДОБРОГ ЕВРОБАСКЕТА

Бобан Боби Марјановић

        Друштвене мреже су биле пуне осмеха и гримаса Бобана Марјановића са „медија дана“ Детроит Пистонса. Расположење које је донео са собом српски горостас на први дан тренинг кампа Пистонса очарало је чак и оне који су га упознали током прошле сезоне и који су знали да је 222 сантиметара високи Бољевчанин ведрог духа.

        - Сваки играч жели прилику да игра. Свако жели да током утакмице покаже оно што ради на тренинзима и у теретани. Срећан сам што ћу имати ове сезоне ту шансу. Када почињете да играте кошарку имате жељу да то урадите - објаснио је добро расположење српски репрезентативац.

        Што се тиче улоге у тиму која му је „обећана“, резерва Андреу Драмонду истиче:

        - Имам 29 година. Од тога сам 11 година професионалац. Знам доста. Самопоуздање. Ако га немате, не треба ни да излазите на терен. Све је у глави. Знам шта радим најбоље.

        „Сребрни Орао” са минулог Евробаскета је поменуо и учешће на континенталном такмичењу као разлику у спремности за предстојећу NBA сезону.

        - Током лета сам играо на Европском првенству. Србија је била друга. И задовољни смо. То је било јако добро за мене. Почели смо са тренинзима крајем јула. Много ми је то помогло. У доброј сам форми, а рад у репрезентацији ми је то омогућио. Тај резултат је сјајно прихваћен у Србији. Изгубили смо финале, а људи навијају за нас. Када изгубиш увек се питаш шта си могао боље. Онда кренеш да размишљаш о судијама. Анализираш шта су могли да свирају. Сада знам да смо урадили веома добар посао.

        Драмонд је истакао да не воли да игра против Марјановића на тренинзима.

        - Стварно? Не знам, можда се плаши мојих лактова. Шалим се. Одлично се слажемо. И мени је тешко да играм против њега. Њему је вероватно тешко због моје висине. Оно што знам је да нам рад који улажемо када играмо један против другог, омогућава да будемо бољи играчи.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари