Блог Милоша Теодосића на сајту „Eurohoops”

НЕ ЖЕЛИМ ДА РАЗМИШЉАМ НИ О ЧЕМУ ДРУГОМ ОСИМ О ОДБРАНИ ТИТУЛЕ

У ЕВРОЛИГИ СА ЦСКА

 

        Пре два дана је Милош Теодосић прославио свој 30. рођендан, а јуче је писао блог за сајт „Eurohoops” у којем се између осталог дотакао NBA лиге, репрезентације Србије, Евролиге...

        - Здраво! Регуларни део Евролиге се приближава крају и сви велики тимови се спремају физички и ментално за плеј-оф и битке које тек долазе. Ми у ЦСКА радимо исто, видећемо на којој позицији ћемо завршити што је важно, али не и пресудно. Нама је битно да дамо максимум, да играмо заједно, имамо хемију у тиму, играчи су ту већ пар година и то се види на паркету. Све то су битни елементи и верујем да идем она фајнал-фор поново - пише Теодосић.

        Жели да одбрани евролигашку титулу са руским тимом.

        - На завршном такмичењу свашта може да се деси, ЦСКА зна своје циљеве и то није тајна, желимо да поновимо прошлогодишњи успех и да останемо на врху. Сви желе да нас победе и да буду на нашем месту. Ми имамо заједништво и одлучност и учинићемо све што можемо да одбранимо титулу. Сви то жарко желимо и даћемо све да у томе успемо. Тренер Итудис од нас захтева да идемо полако, тренинг по тренинг, утакмицу по утакмицу и са таквог приступа ћемо се држати до краја.

        Нови формат Евролиге је утицао и на Милоша, па је пропустио неке мечеве због повреда.

        - Имао сам проблеме са повредама ове године због којих нисам могао да помогнем тиму на неким мечевима. Ипак, разумем да је сезона веома дуга са оваквим форматом и ја сам један од играча који од 2007. године игра за репрезентацију. Има много утакмица, лето је дуго и морам да одморим мало, тако да су проблеми нормални. Слушам савете лекара и битно ми је да будем у правој форми, сада се осећам добро, радим на свом телу и радујем се великим утакмицама.

        Оно што навијаче највише занима је NBA лига и хоће ли се Милош одлучити на тај потез.

        - Многи ме питају за то и овај блог је права прилика за мене да изнесем своје мишљење. Прво, док се сезона не заврши не желим да размишљам ни о чему другом осим о одбрани титуле у Евролиги са ЦСКА. Онда, када постанем слободан агент ћу размислити и донети одлуку у будућности. Када пажљиво размотрим све опције и оно што имам пред собом. Напунио сам 30 година и знам да ће ово бити кључна одлука у мојој каријери.

        Пред српским плејмејкером је занимљиво лето.

        - Лето ће бити узбудљиво, јер поред поменуте одлуке чека ме и ЕП са Србијом за коју сам увек доступан. Осетио сам сјајне емоције са овим тимом, али желим више. Наша цела генерација, сви у националном тиму осећамо да можемо да понудимо много више и да поново обрадујемо наш народ. Ту је и камп „Тео4” који ће бити одржан од 23. јуна до 10. августа, чекам вас тамо да научимо да играмо кошарку заједно - закључио је Теодосић.

НИКОЛА, БУДУЋНОСТ ЈЕ ТВОЈА!

        Осврнуо се Милош на партије сународника Николе Јокића у дресу Денвера.

        - Срећан сам када видим Европљане, а поготово Србе да су успешни у NBA лиги. Нормално, веома сам узбуђен због свега што мој пријатељ Јокић ради тамо месецима. Видео сам његови интервју пред Ол-стар викенд када је говорио о мени и захвалан сам му на томе. Настави да радиш фантастичне ствари и да показујеш класу. Никола, будућност је твоја!

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари