Блажич: Заједно можемо до жељеног циља

ЦЕДЕВИТА ПОСЕДУЈЕ ИЗУЗЕТНО КВАЛИТЕТАН ТИМ, СА ВЕЛИКИМ БРОЈЕМ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА, И ЗАСЛУЖЕНО СУ У ФИНАЛУ

Јака Блажич

        Кошаркаш Црвене звезде Јака Блажич рекао је да верује да он и саиграчи могу до трофеја у АБА лиги уз подршку навијача у дуелима са Цедевитом.

         „Црвено-бели“ су у полуфиналној серији елиминисали Партизан са 3-1, док је Цедевита тек после мајсторица била боља од Будућности, а борба за титулу почиње у суботу од 21 час у хали „Пионир“.

        Звезда је у оба овосезонска сусрета славила против Загрепчана, али су изабраници Дејана Радоњића свесни тежине изазова који их чека.

         „Цедевита поседује изузетно квалитетан тим, са великим бројем репрезентативаца, прави су спој младости и искуства и заслужено су се нашли у финалу. Одлично су покривени на свим позицијама и просто немају слабу тачку у тиму“, нагласио је Блажич, који је додао да је Цедевита убедљиво најстабилнији клуб у региону по питању финансија.

        Словеначки кошаркаш је нагласио да играчи Цедевите иза себе имају велики број важних утакмица у својим каријерама.

         „Екипу предводе тројица најискуснијих играча Укић, Томас и Бараћ. О њиховим квалитетима излишно је говорити, али треба напоменути да Укић има двогодишње NBA искуство, да је носио дресове великих европских тмова попут Барселоне и Панатинаикоса. Марко Томас био је члан Реала, а Станко Бараћ је неколико година играо у шпанској лиги, бранио је боје и Анадолу Ефеса тако да су они били у прилици да играју много јаких и важних мечева у својим каријерама“, истакао је Блажич.

        Великом искуству које Цедевита поседује Блажич додаје и снагу коју доносе млађи и веома талентовани играчи.

         „Миро Билан је један од најбољих центара лиге, Немања Гордић је у потпуности сазрео као организатор игре, док је Пилепић фантастичан шутер који може да погађа у серијама. Бабић игра у врхунској форми, Рамљак и Зубчић имају сјајне физичке предиспозиције, не треба заборавити ни Делаша, а Цедевита у својим редовима има и неке од најталентованијих играча Европе попут Жганеца и Араповића. Сви ови играчи које сам набројао сјајно су уклопљени у целину, а тај посао одлично је одрадио веома искусни тренер Јасмин Репеша, који зна како се освајају трофеји“, рекао је Блажич.

        Блажич се посебно осврнуо на то како се Цедевита пласирала у финале - пошто је губила 2:0, али је потом везала три тријумфа, укључујући победу у мајсторици у Подгорици.

         „Губили су у полуфиналној серији од Будућност са 2-0, али ниједног тренутка се нису предавали. Направили су потпун преокрет и добили су изузетно јак тим Будућности у наредне три утакмице. Тиме су показали велику ментални снагу, психолошку стабилност што заслужује велики респект. Мало екипа је после губитка у плеј-оф серији успевало да се врати после 0:2, али њима је то пошло за руком што довољно говори о њиховој снази и квалитету“, нагласио је Блажич.

        С обзиром на атрактивност противника и важности мечева Блажич сматра да ће Звезда имати велику подршку навијача која може бити од пресудног утицаја:

         „Имамо предност домаћег терена коју желимо да искористимо на прави начин. За то нам је неопходна максимална подршка навијача, јер нам је њихова енергија са трибина у исцрпљујућој серији утакмица преко потребна. Позивам их да нас бодре у што већем броју јер само заједно можемо до жељеног циља“, закључио је Блажич.

         Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари