Бертомеу ставио тачку на захтев FIBA Europe

ПРВИ ЧОВЕК ЕВРОЛИГЕ ИЗЈАВИО ДА НЕМА ШАНСЕ ДА ПРВАК FIBA ЛИГЕ ШАМПИОНА ДОБИЈЕ МЕСТО У ЕВРОЛИГИ

Ђорди Бертомеу

        Први човек Евролиге одбацио је и најмању могућност да победник FIBA Лиге шампиона избори пласман у Евролигу.

        „То је немогуће и нема никаквог смисла“.

        Први човек Евролиге Ђорди Бертомеу изјавио је данас да не постоји шанса да првак FIBA Лиге шампиона добије место у најјачем европском такмичењу и објаснио да нема смисла да се прескачу разреди, мислећи да је Еврокуп значајније такмичење.

        „То је немогуће и нема никаквог смисла. У којој организацији и такмичењу је нормално да се прескачу категорије“, рекао је Бертомеу и тако ставио тачку на захтев генералног секретара FIBA Европе Камила Новака.

        Он је поновио да постоји могућност да се Евролига ускоро прошири на 18 или 20 тимова, као и да је вољан да врати италијанске клубове у Еврокуп уколико то желе.

        „Италија се плашила да изгуби организацију олимпијског квалификационог турнира и кандидатуру за Олимпијске игре 2024. године. Знамо шта се десило, италијански клубови били су под притиском, али смо им пружили подршку и добродошли су да се врате у Еврокуп“, поручио је Бертомеу.

        Евролига и FIBA годинама су у сукобу који је летос ескалирао тако што је кровна кошаркашка организацијама претила суспензијама националним Савезима уколико клубови прихвате играње у Еврокупу, а не FIBA Лиги шампиона.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари