Бертомеу: Неприхватљиво је понашање FIBA…

АКО ТВРДИТЕ ДА СЕ БОРИТЕ ЗА СПОРТСКЕ ВРЕДНОСТИ И ПОНАШАТЕ СЕ ТАКО, ВАША ПОЗИЦИЈА ЈЕ НЕОДРЖИВА

Ђорди Бертомеу

  • Председник „Euroleague Basketball“ каже да је кровна кошаркашка организација покушала да узме нешто што није сама умела да створи. Могуће ширење Евролиге на 24 тима

        Утакмицама Евролиге и Еврокупа у среду увече почиње нова сезона клупских континенталних такмичења, а следеће недеље прикључиће се и FIBA, са својом Лигом шампиона и FIBA Европа купом.

        FIBA није успела у намери да поврати примат од компаније „ECA“, али је у значајној мери ослабила Еврокуп, одвођењем турских, француских, италијанских и грчких тимова, наравно и Партизана.

        Први човек Евролиге Ђорди Бертомеу ипак се може сматрати победником досадашњег тока сукоба...

        „FIBA је једноставно одлучила да узме нешто што није могла сама да створи. Није имала план, већ је покушала да искористи силу. Ако тврдите да се борите за спортске вредности и понашате се тако, ваша позиција је неодржива. Неприхватљиво је понашање FIBA у последњих шест-седам месеци. Не смете претити одузимањем квалификационих турнира за Олимпијске игре или дисквалификацијом клубова“, рекао је Бертомеу у интервјуу „Газети дело спорт“.

        Евролига у новом формату креће утакмицом Реал Мадрид - Олимпијакос, а 16 тимова међусобно ће играти све до почетка априла.

        „Не могу да кажем да ће овај формат остати непромењен у наредних 10 година, нити могу да кажем да је 16 прави број клубова. Можда их у будућности буде 24, јер има доста клубова који имају потенцијал да се укључе у такмичење. Мислим да ће се могуће промене више тицати повећања броја клубова, него формата такмичења“.

        Бертомеу је навео да се одлука надлежних органа Европске уније у спору FIBA и компаније ECA очекује у наредних неколико недеља.

         „Надам се да ће одлука бити повољна по нас и да ће клубовима бити омогућено да сами одаберу у којим европским такмичењима ће наступати“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари