Београд и званично у кандидатури за F4 Евролиге

ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА УПУТИО ПИСМО ИЗВРШНОМ ДИРЕКТОРУ

УНИЈЕ ЕВРОПСКИХ КОШАРКАШКИХ ЛИГА

Београдска арена

        Градоначелник Београда Синиша Мали упутио је писмо извршном директору Уније европских кошаркашких лига (ULEB) Ђордију Бертомеуу чиме је српска престоница постала званични кандидат за организацију завршног турнира Евролиге за 2016. годину.

        - Користим ову прилику да вас подсетим да Београд има одличну инфраструктуру за приређивање таквих спортских такмичења, као и потребно искуство у организацији великих спортских догађаја. Надам се да ће ULEB размотрити ово писмо о заинтересованости и изражавам искрену наду да ће Београд имати могућност да представи своју кандидатуру - наводи се у писму градоначелника Београда.

        Мали је подсетио да је Комбанк Арена једна је од највећих дворана у Европи, као и да је коришћења за утакмице Европског првенства 2005. године, „Дијамантске лопте” 2004, „Универзијаде 2009” и многа клупска такмичења.

        - Капацитети, структура, безбедност, услови, карактеристике и локација ове дворане испуњавају највише стандарде ове врсте спортског такмичења. Такође, постоји низ хотела са пет и четири звездице у непосредној околини дворане који се налазе у радијусу од око два километра. Комбанк Арена и сви поменути хотели налазе се у непосредној близини аутопута, на око 20 километара од међународног аеродрома Никола Тесла - поручио је Мали.

        Он је истакао да је Београд спреман да подржи и српске кошаркашке клубове уколико буду желели да организују квалификациони турнир ULEB-а за пласман у Евролигу.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари