Атаман: Наравно да ће у Арени бити „вруће”

МИ СМО СПРЕМНИ НА ТО ШТО НАС ОЧЕКУЈЕ, ЈЕДИНИ ПРОБЛЕМ ЈЕ ШТО

СМО МОРАЛИ ДА ПРОМЕНИМО РАСПОРЕД ПРИПРЕМЕ И ПУТОВАЊА

Ергин Атаман

        Долазак Галатасараја и Ергина Атамана у Београд је изазвао велику медијску пажњу, не само због кошаркашке утакмице већ и изјаве искусног стручњака у Истанбулу, када је ружним речима причао о навијачима Црвене звезде, иако је неколико сати раније турски држављанин убио Марка Ивковића.

        - То је важна утакмица. После инцидената у Истанбулу, када се и десио тужан догађај (убиство Марка Ивковића), овај меч са собом носи велики ризик. Међутим наше Министарство унутрашњих послова и турска амбасада у Београду су имали позитивне контакте са српским властима, рекао је Ергин Атаман турским медијима на аеродрому пред полазак у Београд.

        Атаман је навикао на атмосферу у Београду, јер је неколико пута водио тим и против Партизана, али и Црвене звезде било да се играло у Комбанк арени или Пиониру.

        - Наравно да ће бити „врућа” атмосфера у Београду, али навијачи Црвене звезде увек направе такав дочек гостима, када је њихов тим домаћин. Дакле, ми смо спремни на то што нас очекује. Једини проблем за мој тим је што смо морали да променимо распоред припреме и путовања на утакмицу. Нормално је да на пут идемо дан раније и тамо одрадимо јутарњи тренинг, овог пута смо кренули на дан утакмице, а морамо и да се одморимо пред меч. Једини циљ је да играмо добру кошарку и победимо.

        На крају је Атаман још једном рекао да жали због погибије навијача Црвене звезде.

        - После сат или два од моје несрећне изјаве чуо сам тужну вест о погибији навијача. Одмах сам се извинио када сам чуо ту вест. Нисам могао да урадим ништа више од тога. Био сам у Београду више пута и никада нисам имао ниједан проблем. Међутим, овог пута је другачије због тужне ситуације из Истанбула. И због тога нам је жао. Нисмо одговорни за оно што се десило испред дворане у Истанбулу и жао нам је, рекао је Ергин Атаман.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари