Апел Звезде навијачима: Не идите у Истанбул

КЛУБ НЕ МОЖЕ БЕЗБЕДНОСНО ДА ПОКРИЈЕ ОВАЈ МЕЧ, ДОЛАЗАК СВОЈИХ НАВИЈАЧА И ЊИХОВ БОРАВАК У ИСТАНБУЛУ

        КК Црвена звезда апеловао је на своје навијаче да не путују у Истанбул на утакмицу са Галатасарајем, због свих догађаја у прошлости и убиства Марка Ивковића.

        Кошаркаши Звезде путују у четвртак ујутро у Истанбул, где ће у петак од 19 часова играти против Галатасараја, утакмицу другог кола Евролиге.

        „Због свега што се догађало у блиској прошлости, напада на наше присталице у Истанбулу и на првом месту трагичног убиства нашег навијача Марка Ивковића, Црвена звезда обавештава своје симпатизере да и овога пута не организује пут у Истанбул на утакмицу, као и да нема ни једну карту за дуел у Абди Ипекчи арени. Такође, клуб не може безбедносно да покрије овај меч, долазак својих навијача и њихов боравак у Истанбулу“, наводи се у саопштењу на сајту Звезде.

        Навијач Звезде Марко Ивковић убијен је крајем новембра 2014. године у тучи навијача београдског и турског клуба пре утакмице у Истанбулу.

        „У време великих тензија, након ранијих дешавања у Истанбулу приликом доласка кошаркаша Црвене звезде, али и константних провокација појединаца после убиства Марка Ивковића, који се декларишу као навијачи тог турског клуба, апелујемо на све који су имали намеру да путују у Турску, да то не чине. И овога пута спремни смо на одсуство наших навијача знајући да се никоме коме је црвено-бела боја при срцу, неће догодити нешто лоше“, пише у саопштењу.

        Екипа Звезде ће у Истанбулу тренирати у четвртак у време утакмице, а повратак за Београд планиран је за суботу у раним јутарњим часовима.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари