Ани Дабовић шампионски прстен WNBA лиге!

СРПСКА РЕПРЕЗЕНТАТИВКА СА СПАРКСИМА СЛАВИЛА У ВЕЛИКОМ ФИНАЛУ ПРОТИВ МИНЕСОТЕ ЛИНКС

        Ана Дабовић колекцији трофеја у каријери придодала је још један значајан - шампионски прстен WNBA лиге.

        Она је са екипом Лос Анђелес Спаркса славила у великом финалу против Минесоте Линкс укупним резултатом 3:2.

        У одлучујућем мечу, одиграном у ноћи између четвртка и петка, Дабовићкин тим однео је тријумф „за длаку“ (77:76), чиме је победа још слађа.

        Српска репрезентативка није учествовала у тријумфу, јер није улазила у игру.

        Најефикаснија у тиму Спаркса била је Кендиејс Паркер са 28 поена и 12 скокова, која је проглашена и најкориснијом играчицом финалне серије.

        Трофеј као MVP сезоне понела је Неке Огвумике, која је три секунде пре краја меча донела победу Спарксима. У петом дуелу финалне серије укупно је уписала 12 погодака.

        Код Минесоте најбоља је била Маја Мур са 23 поена и 11 асистенција.

        Лос Анђелес Спаркс тако су се домогли трофеја у WNBA први пут после 2002. године, док је Ана Дабовић заокружила више него сјајну годину. Са репрезентацијом Србије освојила је бронзану олимпијску медаљу у Рију овог лета, а затим и титулу у најјачој лиги света.

        Ана Дабовић је ове сезоне одиграла 22 утакмице за Спарксе, уз просечан учинак од три поена, 1,3 асистенцију и 0,8 скокова по мечу, а на паркету је просечно проводила 10,7 минута. У плеј-офу наступала је на шест дуела, играла је у просеку по осам минута и остварила 0,8 поена, две асистенције и 0,3 скока по мечу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари