Андрић без коментара: „То су наша посла“

ТРЕНЕР И КОШАРКАШ ПАРТИЗАНА ДУШКО ВУЈОШЕВИЋ И МИХАЈЛО АНДРИЋ,

ЈЕДАН ПОРЕД ДРУГОГ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА НОВИНАРЕ

Душко Вујошевић и Михајло Андрић

        Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић је, у друштву свог играча Михајла Андрића, дошао на редовну конференцију за новинаре у хали „Пионир“, пред меч против Игокее у АБА лиги.

        Јасно је да је долазак баш њих двојице изазвао посебну пажњу новинара, после инцидента на крају утакмице против Хапоела у Јерусалиму у среду увече. Партизан је изгубио ту утакмицу „на једну лопту“, а Андрић је у последњем нападу црно-белих лоше додао до Луке Богдановића (претходно је и слабије одиграо одбрану).

        Вујошевић је имао духовито запажање на конференцији за новинаре:

        „Знам да сте у оволиком броју дошли јер вас интересују карактеристике игре Игокее, представиће вам их колега Гашић (осмех)“.

        После краја меча, Вујошевић се обрушио на Андрића, бесан како је одиграо, а Андрић га је нетремице гледао, да би га стратег Парртизана ухватио за врат.

        Медији су потом осудили такво понашање Вујошевића, а он им је одбрусио да су злонамерни и да нису тако храбри када треба да штите своју професију, поменувши притом Ољу Бећковић и њену емисију „Утисак недеље“, која је после дуго година скинута са програма Тв Б92.

        Душко Вујошевић проговорио је после инцидента са Андрићем.

        „Мешате нам се у породичне ствари. КК Партизан функционише као фамилија. У ком смислу? Пре свега се то односи на сам тим, где можда по неком старијем принципу и методу рада и васпитања функционише тако како функционише. Свако има неки свој метод. Ја сам човек који је препознатљив и по начину рада, понашања, размишљања. Мени су играчи најбитнија ствар у послу. Прво, кад дође до саме приредбе - утакмице. Нема веће функције од играча са великим И. То је најважније. Сваки тренинг је усмерен ка подизању индивидуалног квалитета играча и да га заврше бољи него кад је тренинг почео“.

        Вујошевић је током конференције био добро расположен. У складу са очекивањима, највећи део посветио је критици новинара, које је иронично називао „витезовима“.

        „У клубу саветујемо играчеда се у времену између тренинга не руши оношто се у тренингу направи, да играчи остану са обе ноге на земљи. Игра је поставјлена тако да прилику добију играчи који су овде, без трчања за великим именима, формираним играчима који гарантују резултат и мирнији живот тренера. Игра је базирана на начин да играчи имају одговорност, да мој стаф осећа чар стваралаштва. Знате да имамо финансијских проблема и када дође мала свота која се подели, сав утицај користим да играчи буду прво наплаћени. Пре свега у односу на мене. Дакле, постоји максимална брига о њиховом развоју, напретку играчком и људском, па и на инсистирању да оду у позориште, да прочитају књигу, да не буду елита која није као лист на ветру изложена спортској слави кратког трајања. Да се оспособе и за живот после Партизана, да имају успешне каријере и тада и да после каријере постануи људи који функционишу и да од звезда не постану црне рупе.“

        Он је објаснио да са играчима ради са великим емоцијама, а затим детаљно објаснио како је дошло до тога да насрне на Андрића.

        „То су људи који су ми јако драги, које волим и као у свакој фамилији постоји ситуација када се опсује или удари дете, мада то нису ударци. Видело се два пута да сам их ја хватао за гушу, раме.... да су прављене грешке које су ван принципа и канона. Сви смо у функцији тима, постоји субординација, систем одговорности у којем ја одговарам за резултат управи и јавности, а играчи за понашање мени. Десило се да Михајло Андрић, изванредан момак, није урадио оно што му је речено на тајм-ауту пет секунди пре тога. Пошто је у том моменту био крешендо, финиш, одредио сам га уради специфичну ствар, одредио сам да јер сам веровао да ће то да уради, погодило ме што то није извршио, пришао сам му и ухватио га за грло“.

        Вујошевић се потом обратио питањем новинарима: „Одакле вам право? Можете да објашњавате, али не зовете психологе, укључујете сајтове“, рекао је Вујошевић и „испрозивао“ неколико медија због начина на који су продубили причу о инциденту.

        „Ја живим са том екипом. Неки тренери саплићу играче, гађају копачке, шаљу их у финалу плеј-офа на пресвлачење, али на то немате коментаре. Овде имате само када сам ја и Партизан и само када су у питању медији који мрзе Партизан и који су у функцији власти, јер знају да је врх власти непријатељски расположен према мени, јер се чуде како Партизан и даље функционише, а очекивали су да неће. После губитка шест, седам играча подижемо игру, играћемо још боље кад се окупимо. Најнеочекиваније би било да смо добили ту утакмицу. Гледате како сам ухватио Андрића без икаквог разлога. Мирног Андрија. То су пре свега забринути они који су близу власти и Црвеној звезди“, рекао је Вујошевић.

        Упитан је и да ли му је жао због насртаја на свог играча.

        „Како за кога. Жао ми је у принципу што оволики труд и резултате ви успете да сведете на основу оваквог геста на ово. Јасно препознајем тенденцију... Не знам да ли је накнадна памет, али излази из истог - из емоције. Не знам како је то изгледало, јер нисам гледао“.

        „Гура се играч из репрезентације, па се пре 20 дана саплиће играч у Еврокупу. Да ли треба склонити Муриња, Венгера? Да ли и они не одговарају Вучићу или шта је?“, упитао је Вујошевић.

АНДРИЋ: ТО СУ НАШЕ СТВАРИ

        Михајло Андрић није желео да коментарише инцидент у Израелу.

        „Не бих ништа коментарисао. То су наша посла“, рекао је Андрић.

        „Што нећеш?“, питао је Вујошевић.

        „То су наше ствари“, рекао је млади играч.

        „Коза ностра“, додао је Вујошевић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари