Америчка „Српкиња“ представљена у КСС

НИКОЛ ПЕЈЏ, НОВИ АДУТ НАШЕ КОШАРКАШКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ, ПРЕДСТАВИЛА СЕ СРПСКОЈ ЈАВНОСТИ: „ВЕЛИКИ САМ РАДНИК И БОРАЦ“

Данијел Никол Пејџ

        Америчка кошаркашица Данијел Никол Пејџ поручила је да је узбуђена што ће имати прилику да заигра за репрезентацију Србије!

        Пејџ има 28 година, висока је 188 центиметара и наступа за француски Баскет Ландеса. Добијањем српског држављанства стекла је право да постане прва страна играчица у историји репрезентације Србије.

         „Када сам ступила у контакт са селектором Марином Маљковић у вези наступа за селекцију Србије била сам узбуђена јер се наше визије кошарке поклапају. Велики сам радник и борац, а то је оно што Марина тражи од својих играча. Српска и америчка кошарка су веома сличне и то ми је помогло да се определим за Србију. Желим да се захвалим председнику Ђиласу, Марини, али и целом српском народу што ћу имати прилику да играм на високом нивоу и пред сјајним навијачима“, рекла је Пејџ на промоцији у Кући кошарке.

        Она је додала да није имала понуде других репрезентација, али и да није размишљала да игра за другу државу.

         „Почела сам каријеру на колеџу Небраска, где је играло неколико Српкиња и оне су увек причале како им недостаје земља. Заиграла сам у WNBA 2008. године, док сам интернационалну каријеру почела у бугарском Дунаву. Имала сам прилику да играм против Звезде у Београду, била је то кратка посета, али вежу ме лепе успомене“, навела је Пејџ.

        Пејџ је рекла да је прошле године имала прилику да игра и победи Лион, који са клупе предводи Марина Маљковић.

         „Свидео ми се њено схватање кошарке и начин вођења екипе. То ме је натерало да пратим репрезентацију Србије на Светском првенству у Турској и морам да признам да нисам била изненађења добрим играма, посебно против САД“, поручила је Пејџ, која је наступала и за израелски Јерусалим, мађарски Залегержег и још неколико француских клубова.

        Селектор Србије Марина Маљковић открила да је Пејџ била играчица која јој је највише мука задавала у француском шампионату.

         „Она је добра кошаркашица, са великим искуством и игра на позицији крила, на којој Србија нема адекватно решење. Изузетно сам срећна јер је она личност која се уклапа у стил игре репрезентације Србије“, рекла је Маљковић.

        Маљковић се захвалила Кошаркашком савезу Србије и свим институцијама који су омогућили да Пејџ добије српски пасош.

         „Показали смо када је национални интерес у питању да све може брзо да се реши. Хвала Ђиласу, потврдио је да је најоригинални председник Савеза у Србији и подржавам његову одлуку јер за све постоји први пут“, поручила је Маљковић.

        Женска кошаркашка репрезентација Србије у јуну ће наступити на шампионату Европе у Мађарској. Ривали у Ц групи су Хрватска, Летонија, Русија и Велика Британија.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари