500 малих кошаркашица из Маринине школе

ДА БУДЕМ ПРЕЦИЗНА, ТРЕНУТНО СМО НА БРОЈУ 572, АЛИ ОН СЕ ИЗ НЕДЕЉЕ

У НЕДЕЉУ СТАЛНО ПОВЕЋАВА

Марина Маљковић са девојчицама

        Доскорашња селекторка репрезентације Србије Марина Маљковић, одласком са кормила националног тима најавила је да ће се посветити стварању базе и привлачењу што већег броја девојчица да крену да се баве кошарком.

        Њен Покрет за женску кошарку, који тек нешто више од годину дана спроводи пројекат „Бесплатних школа кошарке за девојчице основношколског узраста“, недавно је достигао јубилеј, а то је 500 малих кошаркашица које редовно на 12 локација могу да уче све оне лепе ствари које кошарка нуди.

        - Да будем прецизна, тренутно смо на броју 572, али он се из недеље у недељу стално повећава, јер готово на сваком тренингу се појаве нове девојчице, жељне да уђу у свет кошарке. То је још један доказ колико добра идеја уз реализацију вредних и посвећених људи и помоћ институција и пријатеља може да прерасте у изванредан пројекат, друштвено користан у коме могу да уживају како девојчице, тако и њихови родитељи - истакла је Марина Маљковић, која је са Галатасарајем успела да стигне до полуфинала Еврокупа, у првој години рада у турском тиму, у којој су јој многи на почетку сезоне предвидели борбу за опстанак. Она је серију фантастичних резултата у овој сезони наставила и претходног викенда, када је славила у великом дербију турског шампионата убедљиво са 89:73 против екипе Фенербахчеа, учесника Фајнал фор турнира Евролиге.

        - Због бројних обавеза које сам имала у Галатасарају, како у турском шампионату, тако и у Еврокупу, нисам могла у претходних месец дана да дођем у Београд и обиђем тренинге. Ускоро сам ту, па ћемо опет организовати кошаркашко дружење са интересантним играма и утакмицама. Увек се одушевим позитивном енергијом мојих малих кошаркашица. Такви догађаји дају нам свима подстрек да што више ширимо идеју Покрета за женску кошарку - рекла је Марина Маљковић.

        Бесплатни тренинзи се тренутно спроводе на 12 локација у Београду, Обреновцу, Пожаревцу и Оџацима, а од 8. априла почеће са радом и у Младеновцу. И ту није крај, јер ће се бесплатне школе отворити и у другим градовима у Србији.

        - Сваке недеље одржимо преко 40 тренинга. То је још једна цифра на коју смо поносни, а сигурно је не би постигли без наших пријатеља из Телекома Србије, Роде, Кока коле ХБЦ, општина у којима спроводимо програм и посебно града Београда са којим смо на заједничкој мисији, а то је обезбеђивање бесплатне спортске активности за децу. Драго нам је да постоје људи који су препознали праву вредност овог пројекта и верујемо да ће их бити све више, како се буде повећавао и број девојчица и број тренинга - закључила је Марина Маљковић.

        Покрет за женску кошарку Марина Маљковић тренутно спроводи пројекат бесплатних школа кошарке за девојчице основношколског узраста у Београду у основним школама „Михаило Петровић Алас“, „Краљ Петар I“ и „Милена Павловић Барили“ и спортским центрима „Визура спорт“, „Милан Гале Мушкатировић“, „Врачар“, „Мајдан“, „11. април“, „Топ спин“ и „Обреновац“, као и у Пожаревцу и Оџацима. Од 8. априла, бесплатне школе кошарке спроводиће се викендом од 10 до 12 сати у спортском центру „Љубомир Ивановић Геџа“ у Младеновцу.

        Спорт клуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари