Зукорлић питао Брнабић: Кад ће кренути обрачун са организованим криминалом у Санџаку?

НАВЕО ДА ЈЕ У СЕЛИМА ОКО ТУТИНА ЗА ПУТЕВЕ БЕЗ ПРИЗНАНИЦА СКУПЉЕНО 1,57 МИЛИОНА ЕВРА

Муамер Зукорлић

        ПОСЛАНИК Странке правде и помирења Муамер Зукорлић данас је у Скупштини Србије питао премијерку Ану Брнабић и министре када ће почети опсежна истрага о организованом криминалу у Санџаку.

        „Када ће кренути опсежан обрачун са организованим криминалом у Санџаку?“, питао је Зукорилић на седници Скупштине на којој представници Владе једном месечно одговарају на питања посланика.

        Зукорлић је додао да се недавно појавила афера с прикупљањем новца грађана за изградњу путева, за коју „није лако закључити да се ради о незаконитој радњи, јер је новац прикупљан без признаница“.

        Он је рекао да је из 37 села општине Тутин прикупљено 1,57 милиона евра за изградњу сеоских путева, а да надлежни у Општини не знају за прикупљање тих средстава.

        Премијерка Ана Брнабић је казала да ће те информације бити проверене већ данас јер је то „невероватна ствар“.

        „Замолила бих грађане код којих се неко појавио да тражи новац за изградњу путева без икаквог доказа, да то пријаве да бисмо почели истрагу“, казала је она.

        Одговарајући на питања посланика Партије за демократско деловање Фатмира Хасанија о правима албанске националне мањине, Ана Брнабић је рекла да је Србија „отворена за транспаренту сарадњу“ и да постоји дијалог о проблемима.

        Бета

Категорије: 

Коментари