Живковић: Зашто је обмањивана јавност поводом оружја нађеног у Јајинцима?

ЧОМИЋ: КО ЈЕ ПОТПИСАО ИЗВЕШТАЈ О „ИЗНЕНАДНОМ И ПОЈАЧАНОМ ДЕЛОВАЊУ СТРАНИХ СЛУЖБИ“? 

  • Ђорђе ВУКАДИНОВИЋ: „Испоставило се да је вишенедељна медијска драма била нека врста обмане и ширења лажних вести. То се не може подвести под превенцију и будност и редовну меру активности да би се заштитили највиши државни функционери, него се директно може подвести под узбуњивање јавности и ширење панике“
  • Иван КОСТИЋ: Питам МУП колико је држављана Србије у протеклих месец дана пријавило своје пребивалиште на територији Града Београда? Јуче је пун аутобус радника Електровојводине из Суботице кренуо у Београд да се пријави, претпостављам за наредне београдске изборе“

         ПОСЛАНИЦИ Скупштине Србије тражили су данас информације зашто се одустало од даље истраге поводом проналажења оружја у Јајинцима код Београда и зашто је јавност „обмањивана“ о наводном покушају атентата на председника Србије Александра Вучића        

         Посланик Нове странке, бивши премијер Зоран Живковић, питао је које су чињенице утврђене у случају Јајинци где је нађено оружје, и зашто је обмањивања српска јавност више од годину дана о наводном покушају атентата на Вучића.

         „То је једна озбиљна игра која никоме не доноси добро, која говори о нестабилности у нашој држави, која угрожава не само носиоце високих функција, него и све грађане Србије и ствара ружну слику о држави. Одражава се и на инвестиције и на све што представља живот у једној земљи“, рекао је Живковић.

         Он се током постављања питања осврнуо и на Вучићево обећање од пре пет година да ће бити смањен број агенција у држави, те питао премијерку Ану Брнабић да ли смена директорке Агенције за борбу против корупције Мајде Кршикапе „представљена као њена оставка, део операције укидања агенција“.

         Живковић је казао да се то укидање води тако што се укидају бесмислене агенције, а не тако што се директори агенције „која се пита за теткине паре из Канаде и нелегално обогаћивање министара терају са посла“.

         Ђорђе Вукадиновић из посланичке групе Покрет за спас Србије-Нова Србија такође се интересовао за случај Јајинци, где је пре годину дана у близини куће породице Вучића нађено оружје, и питао министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да ли осећа личну одговорност за изјаве које је давао о том случају пре годину дана.

         „Дакле, испоставило се да је вишенедељна медијска драма била нека врста обмане и ширења лажних вести. То се не може подвести под превенцију и будност и редовну меру активности да би се заштитили највиши државни функционери, него се директно може подвести под узбуњивање јавности и ширење панике“, рекао је Вукадиновић.

         Посланица Демократске странке Гордана Чомић питала је министра Стефановића ко је потписао извештај о „изненадном и појачаном деловању страних агената неких служби“ и ко је унутар БИА одговоран за то што је до таквог извештаја уопште дошло“

         Посланик Двери Иван Костић питао је МУП колико је држављана Србије у протеклих месец дана пријавило своје пребивалиште на територији Града Београда?

         „Сведоци смо да је јуче пун аутобус радника Електровојводине из Суботице кренуо у Београд да се пријави и да је сваки шеф смене на Хоргошу и Келебији на царини добио обавезу да своје рођаке и пријатеље који нису пријављени у Београду, а живе, да се пријаве на територији Београда, претпостављам за наредне београдске изборе“, казао је Костић.

         Посланици покрета Доста је било Ана Стевановић подсетила да је данас 115. дан како је Александар Вучић обећао да ће медијима доставити доказе за тврдње да су медијска удружења и лажне медијске организације и политичке организације које су организовале протесте, добијале новац за кампању против њега у случају Савамале.

         Она је питала: када ће докази за те тврдње бити изнети?

         Бета

Категорије: 

Коментари