Живковић: Вучићев буџет је бајка у којој је дефицит смањен, а већи је за 10 милијарди динара

„САМО У СРБИЈИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЗАПОСЛЕНОСТ БУДЕ ПОВЕЋАНА, АЛИ НЕ И БРОЈ ЗАПОСЛЕНИХ“

Зоран Живковић

  • Председник Народног покрета Србије Мирослав АЛЕКСИЋ: „За четири године сте јавни дуг подигли за 10 милијарди евра, а раст БДП-а је био 100 милиона. Све владе од 2001. до 2012. године су годишње подизале БДП за 2,5 милијарде евра, а дуг за 100 милиона, а ви сте обрнули то“

        ОПОЗИЦИОНИ посланици, председник Нове странке Зоран Живковић и председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић, оценили су данас на седници Скупштине Србије да није јасно како је јавни дуг најмањи до сада, а за пет година је повећан за 10 милијарди динара.

        Живковић је рекао да буџет изгледа као бајка у којој је дуг смањен, а он је у ствари већи за 10 милијарди динара, да је бајка у којој је могуће да пензије буду смањене за 10 одсто, а да пензије буду никада веће, и истакао да грађани не верују у ту бајку јер нису деца.

        „У бајкама постоје чудотворци, нема календара, тако да на то што се касни с предлогом буџета, премијер је рекао да је то небитно, већ да је важно да је то најбољи буџет у историји, као да историја почиње од 2012. године, али то није тако“, рекао је Живковић и додао да је опозиција у тој бајци представљена као „зла вештица“.

        Он је додао да је поднео 10 амандмана на буџет и да тражи прерасподелу субвенција.

        Алексић је рекао да би за овај предлог буџета можда и могао да гласа да је Српска напредна странка данас дошла на власт, али да су исте странке у више различитих влада на власти од 2012. године.

        „За четири године сте јавни дуг подигли за 10 милијарди евра, а раст БДП-а је био 100 милиона. Све владе од 2001. до 2012. године су годишње подизале БДП за 2,5 милијарде евра, а дуг за 100 милиона, а ви сте обрнули то“, рекао је Алексић.

        Он је додао да није јасно како је запосленост повећана, али не и број запослених.

        „Дефицит је мањи јер сте средства узели пензионерима и запосленима у здравству, војсци, вадите из џепова, а нисте били способни да за пет година решите канцер система - јавна предузећа“, рекао је Алексић.

        Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је да зна да историја не почиње 2012. године, али да је тада почела „не би била историја пљачкашке приватизације, која је од ове земље направила тужну и сиромашну земљу“.

        Посланик владајуће већине Маријан Ристичевић рекао је да опозиција „живи као у бајци“, а да је грађане оставила да живе у паклу.

        Бета

Категорије: 

Коментари