Живковић позвао учеснике протеста да као његови гости прате рад Народне скупштине

ЛИДЕР НОВЕ СТРАНКЕ ТВРДИ ДА ЈЕ НЕКО ЗБОГ ТОГА ЗАБРАНИО УВОЂЕЊЕ ГОСТИЈУ У СКУПШТИНСКУ ЗГРАДУ

Зоран Живковић

        ПОСЛАНИК и лидер Нове странке Зоран Живковић изјавио је данас да је посланицима забрањено увођење гостију у Скупштину Србије и оценио да је разлог за то највероватније његов позив студентима који протестују да дођу у парламент.

        Он је новинарима у Скупштини Србије рекао да забрана важи од јутрос и да то значи да ниједан народни посланик не може да доведе никога док се та одлука не укине.

        По његовим речима, појачано је и присуство полиције у околини Дома Народне скупштине.

        Он је, говорећи о позиву студентима да дођу да са балкона скупштинске сале посматрају рад парламента, казао да је ипак одређен број њих прихватио тај позив.

        „Мој позив учесницима протеста да дођу и учествују у раду парламента са балкона је неко одбио, ја не знам ко пошто ту нема организатора, али већи број учесника је прихватио да дође, да прате рад парламента и да се сретну са нама“, рекао је Живковић новинарима у Скупштини Србије.

        Покрет „Против диктатуре“ саопштио је јуче да је одбио позив Живковића да студенти прате седнице Скупштине са балкона у згради парламента и навео да не критикује само владајућу коалицију, већ и опозицију.

        Посланица Мариника Тепић, која је јуче приступила Новој странци рекла је да је позив Живковића прихватило 30 грађана да прати пленум са балкона, а да је посебно интересовање исказано за посебну седницу на којој ће се разматрати разрешење Маје Гојковић са места председнице Скупштине Србије.

        Бета

Категорије: 

Коментари