Живковић бацио „бомбу“ у Скупштину тврдњом да политику у Србији воде „проститутке“

МАЈА ГОЈКОВИЋ ОЦЕНИЛА ДА ЈЕ ЛИДЕР НОВЕ СТРАНКЕ ЊУ НАЗВАО „ПРОСТИТУТКОМ“

Зоран Живковић

  • Зоран ЖИВКОВИЋ: „Кажу за политику да је блиска проституцији. Јесте кад је воде проститутке, мушке, женске, политичке у преносном смислу, директно изаберите како год хоћете, то није тешка реч за ово што се дешава у овом здању“
  • Маја ГОЈКОВИЋ: „Надам се да ће о том што ме је поредио с проститутком имати шта да каже Саша Јанковић, кога је Живковић подржао, као и Мариника Тепић, као жена која се бави политиком“
  • Заменик шефа посланичке групе СРС Владимир ОРЛИЋ: „Ово је испод сваког нивоа и баш сваки наступ политичких послушника ДОС-овских кандидата Вука Јеремића и Саше Јанковића представља ново сазнање на тему мржње коју у себи носе. Они се упорно труде да сами себе надмаше у примитивном и простачком односу према Дому и председници Скупштине“

        СЕДНИЦА Скупштине Србије фактички је започета рафалом оптужби и увреда посланика власти и опозиције.

        Посланик Нове странке Зоран Живковић оценио је да власт жели да ућутка опозицију и том приликом рекао да за политику кажу да је „блиска проституцији“ и да је то тако „када је воде проститутке“.

        Посланици владајуће већине оценили су то говором мржње и фашизмом, а председница парламента Маја Гојковић протестовала је наводећи да ју је Живковић назвао проститутком.

        „Кажу за политику да је блиска проституцији. Јесте кад је воде проститутке, мушке, женске, политичке у преносном смислу, директно изаберите како год хоћете, то није тешка реч за ово што се дешава у овом здању“, узвратио је пре седнице Живковић.

        Живковић, као и шефови посланичких група Демократске странке и Социјалдемократске странке, Горан Ћирић и Марко Ђуришић, одбацили су раније наводе председнице парламента Маје Гојковић о томе да су фалсификовали допуну дневног реда и истакли да су такве тврдње недопустиве и да су њихови сарадници чекали испред писарнице да стигне сазив, а потом одмах предали предлог за допуну дневног реда.

        Гојковић је протестовала овако:

        „Надам се да ће о том што ме је поредио с проститутком имати шта да каже Саша Јанковић, кога је Живковић подржао, као и Мариника Тепић, као жена која се бави политиком“.

        Она је казала да се нада да ће све посланице и жене које се баве политиком реаговати на изјаву Живковића.

        Поводом најава да би посланици опозиције могли данас на почетку седнице да председницу Скупштине спрече да седне за сто председавајућег, Гојковић их је упозорила да се седница преноси уживо и да ће грађани имати прилику да виде како спречавају председницу да води седницу која је заказана у складу са Пословником и свим процедурама.

        Заменик шефа посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Владимир Орлић осудио је данас наводе посланика и лидера Нове странке Зорана Живковић који је, како је навео, на примитиван и простачки начин напао председницу Скупштине Мају Гојковић.

        „Упоређивање председнице Скупштине са проститутком је испод свакога нивоа и представља потпуно огољену мржњу која носи са собом деструкцију. Ово је чист и огољен фашизам“, рекао је Орлић.

        Он је казао да СНС позива све људе да осуде изјаву Живковића и да не допусте да се тако нешто толерише и сматра прихватљивим.

        „Ово је испод сваког нивоа и баш сваки наступ политичких послушника ДОС-овских кандидата Вука Јеремића и Саше Јанковића представља ново сазнање на тему мржње коју у себи носе. Они се упорно труде да сами себе надмаше у примитивном и простачком односу према Дому и председници Скупштине“, казао је Орлић.

        Заменик шефа посланичке групе Народна сељачка странка-Покрет социјалиста-Уједињена сељачка странка Маријан Ристичевић такође је осудио наводе Живковића истичући да је Живковић то учинио из мржње.

        Бета

Категорије: 

Коментари