Вучић нове парламентарне изборе - заједно са председничким - означио као могуће

ОПОЗИЦИЈИ - КАО УТЕШНУ НАГРАДУ - ОБЕЋАО ДА ЋЕ ЈОЈ ОБЕЗБЕДИТИ „ПУНУ ЗАШТИТУ“

Александар Вучић

  • Упустивши се у својеврсни обрачун са лидером Двери Бошком Обрадовићем, Александар Вучић је рекао: „Престаните с тим глуматањем, нити имате везе са српством, нити са Србијом, нити с њеном будућношћу“. Изговорио је и ово: сведоци смо покушаја извођења најбруталнијих напада на Владу Србије и мене. Комплетна политика појединих свела се на најгнусније лажи и бесмислице. Чак ни те нападе не умеју сами да артикулишу и да их изговоре него читају оно што им је неко написао
  • Одговарајући Обрадовићу на питање: „Шта је Хан рекао, ко треба да буде следећи председник Србије?“, Вучић је узвратио: „Ни комесар Хан, ни било који комесар, страни министар или амбасадор не сме ни да ми говори било шта о унутрашњим приликама у Србији, осим о реформама“
  • „Побеђиваћу докле год будем хтео и докле год се будем бавио политиком“, поручио је Обрадовићу, негирајући оптужбе да му је саветник у изборном штабу Беба Поповић, којем је платио пет милиона евра за тај посао

        ПРЕДСЕДНИК Владе Србије Александар Вучић обећао је данас опозицији да ће имати пуну заштиту на председничким изборима који треба да буду одржани на пролеће следеће године, а и на, како је навео, могућим парламентарним изборима.

        „Обећавам за предстојеће председничке, а видећемо да ли и парламентарне изборе, имаћете пуну заштиту“, рекао је Вучић у Скупштини Србији током расправе о државном буџету за наредну годину.

        На добацивање шефа радикала Војислава Шешеља због Вучићевих навода о парламентарним изборима, премијер је казао: „Рекао сам, господине Шешељ, могућих избора, не фалсификујте моје речи“.

        Вучић је навео да је потребно да и опозиција и владајућа већина буду „заједно на свакој кутији и сачувају сваки глас и вољу народа“.

        „Србија мора да настави мирно и без подела. Сигуран сам да би грађани бирајући између вас и нас увек изабрали дијалог као најбољи начин за Србију“, додао је Вучић.

        Престаните с тим глуматањем, нити имате везе са српством, нити са Србијом, нити с њеном будућношћу, нити било шта знате о економији, резултатима и бројевима, рекао је премијер Александар Вучић на примедбе Бошка Обрадовића из Двери данас у скупштини.

        Домаћи привредници напредују, приметио је Вучић, па наши су привредници подржали буџет, не знам с ким сте то разговарали кад кажете да нам привреда не иде напред, да више плаћамо странце који отварају овде погоне...

        „О резултатима и бројевима појма немате, понављате лажи као Шваба тра ла ла“, приметио је Вучић и негирао да су већа давања страним инвеститорима, него за здравство.

        Кажете да су субвенције за странце веће него буџет за здравство, а истина је да су 30 пута мања давања за стране инвеститоре него што износи буџет за здравство, објаснио је Вучић.

        „Вама је важно кад ће скупштинска плата, да можете у скупштински ресторан и плашите се избора“, поручио је Вучић и додао да јуче није критиковао чачански нагласак, што му је Обрадовић замерио, већ је желео да укаже на силеџијско понашање које је лидер Двери испољио приликом прошлих избора када је гурнуо жену из изборне комисије.

        И још нешто, Мирослав Мишковић ме није никад финансирао, чак је рекао да је Мишковић сам изјавио да Вучић није хтео да прихвати ни помоћ у случају болести члана породице, коју му је Мишковић својевремено понудио.

        „Чак да додам, ви имате на својој листи два Мишковићева потрчка, а комплетно српство вам лежи у томе што можете да критикујете власт и изнесете своје ставове у Времену“, поручио је Вучић и додао:

        „Престаните с тим глуматањем, нити имате везе са српством, нити са Србијом, нити с њеном будућношћу“.

        Сведоци смо покушаја извођења најбруталнијих напада на Владу Србије и мене, рекао је премијер, наводећи да се комплетна политика појединих свела на најгнусније лажи и бесмислице.

        Вучић је рекао да чак и те нападе не умеју сами да артикулишу и да их изговоре него читају оно што им је неко написао.

        Мораћете више да крадете него прошли пут, поручио је Обрадовићу, а затим додао:

        „Овако лоша атмосфера која је креира у српском друштву неће моћи још дуго, па или ћу ја проћи као моји пријатељи Матео Ренци и Бојко Борисов, или ће неки други да се обраћају грађанима с неког другог места а не с ове говорнице“.

Не уводим Србију у NATO, победићу вас увек, докле хоћу

        Ни комесар Хан, ни било који комесар, страни министар или амбасадор не сме ни да ми говори било шта о унутрашњим приликама у Србији, осим о реформама, одговорио је Вучић Обрадовићу на питање: „Шта је Хан рекао, ко треба да буде следећи председник Србије?“.

        „Ви себе представљате као заштитника Србије од NATO, а ја сам отишао и тамо у седишту у Бриселу рекао да Србија није заинтересована за чланство, а ви можете да измишљате“, рекао је премијер одговарајући на оптужбе да Србију уводи у тај војни савез.

        Побеђиваћу докле год будем хтео и докле год се будем бавио политиком, поручио је Обрадовићу, негирајући оптужбе да му је саветник у изборном штабу Беба Поповић, којем је платио пет милиона евра за тај посао.          

        Премијер и лидер СНС поручио је данас да је чист као суза и да зато побеђује на изборима и да ће зато и побеђивати када год буде хтео и колико буде хтео да се бави политиком.

        Он је у обраћању Обрадовићу који је изнео низ оптужби на рачун премијера и владе рекао да је срамота то што ради.

        „Динар да ми нађете, не пет милиона, ја нисам премијер“, рекао је Вучић одговарајући на оптужбе да му је шеф изборног штаба Беба Поповић те да му је платио пет милиона евра за тај посао.

       „Ваш проблем је у томе што за разлику од вас ја сам поштен човек и чист као суза и побеђујем и побеђиваћу вас докле год ја будем хтео - докле год будем хтео да се бавим политиком“, поручио је Вучић.

        А кад је реч о изборима, додао је да ће изборни штаб формирати непосредно пред изборе, због чега је рекао да је лаж да му је Беба Поповић шеф штаба, који и не постоји.

        Бета - Танјуг

Категорије: 

Коментари