Вучић: Нисам против анкетног одбора за убиство Ђинђића, али бих волео да се тиме бави тужилаштво

ПРЕДЛОГ ПОДНЕЛИ РАДИКАЛИ - ИНИЦИРАЛИ ДА СЕ ОДБОР БАВИ САМО „ПОЛИТИЧКОМ ПОЗАДИНОМ“ АТЕНТАТА

  • Немања ШАРОВИЋ: Предлажемо да анкетни одбор чини пет чланова из пет највећих посланичких група и да председника одбора предложи највећа опозициона посланичка група, а заменика највећа посланичка група
  • ФАКТИ: А хоће ли неко истражити: који и чији авион је после атентата одлетео из Београд за Лондон, шта су - одмах после атентата - радили немачки стручњаци и агенти из Висбадена у Београду, где су нестала врата са 5-ог улаза у Владу Србије…

        ПОСЛАНИК Српске радикалне странке Немања Шаровић изјавио је данас да је Српска радикална странка Скупштини предала захтев за формирање Анкетног одбора у вези са убиством и политичком позадином убиства премијера Зорана Ђинђића.

        Шаровић је у Скупштини на почетку рада током постављања посланичких питања рекао да се тај одбор не би требао бавити ни политиком ни владом Зорана Ђинђића већ „само позадином убиства“.

        Како је навео, предложили су да анкетни одбор чини пет чланова из пет највећих посланичких група и да председника овог одбора предложи највећа опозициона посланичка група, а заменика највећа посланичка група.

        „Рок који смо одредили да анкетни одбор изврши задатак је 90 дана“, казао је Шаровић.

        Како је навео, садашња власт као и претходне власти, имала је довољно времена да истражи „све што је хтела, али да је недостајало политичке воље“.

        Шаровић је затим упутио питање премијеру Александру Вучићу да ли ће подржати њихову иницијативу.

        „Желимо да се коначно стави тачка на ову причу без обзира што о Ђинђићу и његовој политици не мислимо ништа добро“, рекао је Шаровић.

        Вучић је данас рекао да нема ништа против да Скупштина Србија формира анкетни одбор за испитивање политичке позадине убиства премијера Зорана Ђинђића, али да би волео да се тиме бави тужилаштво.

        „Волео бих да се тиме бави тужилаштво, а не анкетни одбор, али немам ништа против парламентарне иницијативе“, рекао је Вучић новинарима у Скупштини Србије.

        Он је замолио да ако неко зна детаље са којима држава није упозната да те податке достави надлежним државним органима.

        Бета

Категорије: 

Коментари