Влада наменила полицији просечну плату од 56.000

ПРЕМИЈЕР ОДБАЦИО ЗАМЕРКЕ ДА ЈЕ БУЏЕТ ЗА 2012. - ИЗБОРНИ

  • Полиција у предлогу буџета за наредну годину добро третирана, јер је за њене потребе у 2012. опредељено 45,8 милијарду динара, девет и по милијарди више него у овој години - предочио Народној скупштини Мирко Цветковић

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио је у Скупштини Србије да је полиција у предлогу буџета за наредну годину добро третирана, јер је за њене потребе у 2012. опредељено 45,8 милијарду динара, девет и по милијарди више него у овој години.

        „У буџету за 2011. годину полиција је добила 36,3 милијарди динара, односно просечна нето плата износила је 48.000 динара. Овим прелогом буџета полицији је припало 45,8 милијарди динара, а просечна плата требало би да износи око 56.000 динара“, објаснио је Цветковић.

        Одговарајући на питања посланика, он је подсетио и да је новим законом о полицији направљена разлика између оних који раде са оружјем и шалтерских службеника.

        Цветковић је рекао да не дели мишљење посланика који сматрају да су у предлогу буџета за 2012. годину расходи потцењени, а приходи прецењени.

        „Приликом утврђивања прихода коришћена је стопа предвиђеног раста од 1,5 одсто за наредну годину, коју је прихватио и фискални савет. Иако неки сматрају да нећемо остварити тај раст, ја мислим да хоћемо“, рекао је Цветковић.

        Говорећи о расходима, премијер је изјавио да не може да замисли какав је то, како тврде неки посланици, „изборни буџет“ у коме неко свесно смањује своја права, иако чак и опозиција сматра да би било логично да их искористи.

Категорије: 

Коментари