У Народној скупштини непожељан камен који је Обрадовић донео са Косова и Метохије

ПОЗВАО ВЛАДАЈУЋУ ВЕЋИНУ ДА ПОДРЖИ РЕЗОЛУЦИЈУ О ОДБРАНИ КИМ И ТАКО СЕ ВРАТИ НА ПАТРИОТСКИ ПУТ

  • Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић почео и да рецитује песму Ђуре Јакшића „Отаџбина“, али га је Маја Гојковић прекинула и затражила од обезбеђења да помогне Обрадовићу да изнесе камен, упозоравајући посланика да то не може да се унесе у Скупштину, а камоли у салу, и позвала га да докаже да је камен с Косова

        ШЕФ посланичке групе Двери Бошко Обрадовић данас је током утврђивања дневног реда седнице Скупштине Србије тражио да се прихвати резолуција тог покрета о одбрани Косова и Метохије и показао велики, сиви камен који је, како је рекао, донео с Косова.

        Он је подигао камен и почео да рецитује песму Ђуре Јакшића „Отаџбина“.

        Председница Скупштине Маја Гојковић је зато прогласила паузу и захтевала да се камен изнесе.

        „Не разумем зашто би вам сметао камен који сам јуче донео са Косова и Метохије, и песма Ђуре Јакшића“, рекао јој је Обрадовић.

        Гојковић је тражила од обезбеђења да помогне Обрадовићу да изнесе камен, упозоравајући посланика да то не може да се унесе у Скупштину, а камоли у салу, и позвала га да докаже да је камен с Косова.

        „И сами знате да такве ствари не можете да унесете у салу парламента. Не знам како је то уопште ушло у зграду. То је питање за обезбеђење парламента како је могуће да се уноси камење. Молим за тишину да можемо да наставимо о дневном реду“, рекла је Маја Гојковић.

        Обрадовић је потом позвао посланике да прихвате резолуцију Двери, наводећи да за то треба „да гласа свако кога занима одбрана Косова и Метохије“.

        „Ова резолуција је шанса да се вратите на патриотски пут“, казао је Обрадовић представницима владајуће већине.

        Његов предлог није усвојен јер је за стављање те резолуције на дневни ред гласало само осам посланика.

        Посланици и даље утврђују дневни ред јутрос започете прве седнице редовног јесењег заседања.

        Бета

Категорије: 

Коментари