Тадић: Скупштина под руководством Гојковић функционише као филијала СНС

ТВРДИ ДА ЈЕ МАРКО ЂУРИШИЋ УДАЉЕН СА СЕДНИЦЕ САМО ЗАТО ШТО ЈЕ ТРАЖИО ДА СЕ УТВРДИ КВОРУМ

        ПРЕДСЕДНИК Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић назвао је данашње удаљавање са седнице шефа посланичке групе СДС Марка Ђуришића, који је претходно тражио утврђивање кворума, потпуним сломом парламентаризма у Србији.

        „Не само да је председница Скупштине Маја Гојковић председавала седницом без утврђивања кворума, него је и у складу са недемократским и бахатим манирима ове власти, удаљила са седнице шефа наше посланичке групе Марка Ђуришића, јер је пословнички тражио утврђивање кворума“, навео је Тадић у писаној изјави.

        Он је додао да је то врхунски скандал и недвосмислен показатељ „коначног слома парламентаризма у Србији под Вучићевим режимом“.

        „СДС захтева хитну смену председнице Скупштине Маје Гојковић, која константно током свог мандата унижава институцију парламента и онемогућава представницима грађана да свој посао обављају у складу са законом и обавезом према грађанима које представљају. Скупштина Србије у мандату Маје Гојковић функционише као филијала владајуће странке која приватизује све државне институције, па и највише представничко тело грађана Србије“, додаје се.

        Тадић је оценио да улога скупштине не сме бити форма стварања привида постојања демократије, већ место на којем се посланици морају борити против аутократије у којој је један човек изнад свих закона и институција.

Категорије: 

Коментари