Стефановић: Случај рушења у београдском кварту Савамала без дилеме ће бити решен

ОДБИО ДА ПОСЛАНИЦИМА У СКУПШТИНСКОМ ОДБОРУ ИШТА ВИШЕ КАЖЕ ТВРДЕЋИ ДА ЈЕ „ИСТРАГА У ТОКУ“

        МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да ће случај рушења објеката у београдском кварту Савамала без дилеме бити решен.

        „Овај случај биће решен, нема дилеме“, рекао је Стефановић на седници Одбора за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије одговарајући на питање посланика Демократске странке Балше Божовића о случају „Савамала“.

        Стефановић је рекао да пошто је истрага у току не може ништа више да каже.

        „Сектор унутрашње контроле је започео прикупљање одређених информација и он је доставио тужилаштву извештај о пропустима у раду полиције. Ми не можемо ништа више од тога да вам кажемо зато што је истрага у току“, рекао је Стефановић.

        Он је навео да ће тужилаштво дефинисати ко је урадио, и какав пропуст, и да ли је код неког било пропуста, а код неког није.

        Стефановић одбору данас подноси извештај о раду МУП.

        У ноћи између 24. и 25. априла 2016. године особе маскиране фантомкама багерима су порушиле објекте у Херцеговачкој улици, одмах поред градилишта будућег насеља „Београд на води“.

        Грађани су те ноћи позивали полицију и пријављивали да их те особе малтретирају, везују, испитују и одузимају личне ствари, али полиција није реаговала, већ их је упућивала на Комуналну полицију.

Категорије: 

Коментари