СНС: Прошетајте мало до велелепних некретнина Божовића, Шутановца, Јеремића и Тадића

ПОЛЕМИКА И ИЗМЕЂУ БОШКА ОБРАДОВИЋА, АЛЕКСАНДРА ВУЛИНА

И ВЛАДИМИРА ЂУКАНОВИЋА

  • Посланик ДС Балша Божовић: Не постоји ниједан архитекта и урбаниста који похвално говори о пројекат „Београда на води“. Тај пројекат не доноси корист граду, већ уништава његов идентитет
  • Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић му узвратио да је лицемеран, истакавши да Божовићева вереница продаје станове у „Београду на води“

        РАСПРАВУ у Скупштини Србије данас је обележила полемика посланика Демократске странке Балше Божовића и шефа посланичке групе Српске напредне странке Александра Мартиновића о протестима и пројекту „Београд на води“, али се полемика СНС и Двери повела и о председничким изборима.

        Балша Божовић је током обједињене расправе о више међународних споразума рекао, да му је веома чудно што парламент расправља о том дневном реду, а игнорише оно што се дешава на улицама Србије.

        Мартиновић је Балши одговорио тако што је прочитао позив на протест за који је рекао да је београдски одбор Демократске странке упутио мејлом, у коме се позива на окупљање испред тог одбора на Теразијама у 17.30

        „То су ти спонтани, студентски, неполитички протести на којима учествују све сами студенти: Драган Шутановац, Борко Стефановић, Балша Божовић, синови бивших министара и садашњих посланика“, рекао је Мартиновић.

        Он је казао да је „јасно да је ДС организатор протеста“ и да се зато мало људи окупља.

        „Јасно ми је што је мало људи на протесту, јер га организује безначајна политичка странка“, рекао је Мартиновић.

        Он је поручио онима што протестују да „мало промене маршуту“ и да „прошетају мало“ до „велелепних“ некретнина Божовића, Шутановца, председничког кандидата Вука Јеремића, председника опозиционе СДС Бориса Тадића и „браће Јешић“.

        Балша Божовић је одговорио Мартиновићу да није тачно да је ДС организатор протеста, већ да је то протест младих људи који су понижени, а да је мејл који је прочитао - лажан.

        Он се потом осврнуо на пројекат „Београда на води“, наводећи да не постоји ниједан архитекта и урбаниста који похвално говори о томе и да тај пројекат не доноси корист граду, већ да уништава његов идентитет.

        Мартиновић му је затим одговорио да је лицемеран, истакавши да Божовићева вереница продаје станове у „Београду на води“.

        „Како вас није срамота!?“, упитао је Мартиновић Божовића.

        Председница Скупштине Маја Гојковић га је потом замолила да не говори о детаљима из приватног живота посланика.

        Полемику су затим почели шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић, председавајући Ђорђе Милићевић и посланици Српске напредне странке - о председничким изборима и значају Социјалистичке партије Србије, с обзиром да није имала кандидата на изборима.

        Обрадовић је с говорнице прозвао социјалисте јер нису имали председничког кандидата и констатовао да то значи и гашење странке, али му потом није дозвољено да говори мимо дневног реда.

        Он је упитао како је могуће да говори министар Александар Вулин који има подршку 0,1 одсто грађана, а он не може.

        Министар за рад Александар Вулин му је на то одговорио да је Обрадовић на председничким изборима освојио свега 2,29 одсто гласова, и да Покрет социјалиста у Врбасу на локалним изборима 23. априла излази самостално, а да Двери нису успеле ни да прикупе потписе за учешће на тим изборима.

        Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић критиковао је Двери наводећи да „они који су се до јуче заклињали у верност српству и цркви, данас шетају улицама с представницима Сороша и нелибералним друговима и геј активистима, и данас их саветује жена која је радила за америчку владу и њихово министарство одбране“.

        Он је рекао и да говор Бошка Обрадовића у парламенту „није одлика одлика српског народа“ и да мора да уважи вољу „већинске Србије која је два милиона гласова дала Александру Вучићу“.

        Посланици разматрају више међународних споразума, али дебата повремено скрене с дневног реда.

        Бета

Категорије: 

Коментари