Сме ли Влада да се поводом Космета погледа у очи?

У скупштини опет најзанимљивија посланичка питања

  • Посланик Демократске странке Јанко Веселиновић питао  Владу Србије и надлежна министарства - да ли су расписани избори и да ли је изборна кампања почела, зато што су градови и општине широм Србије облепљени плакатима са ликовима лидера опозиционих странака
  • Дуже од две недеље тражимо од Владе да изађе пред Скупштину и каже какво је стање на северу Косова и шта мисли да ради у вези с тим, а она то одбија и понаша се као ној који забија главу у песак.Има ли Влада намеру да дође у Скупштину, ако сме, па да се мало погледамо у очи“, питао посланик ДСС Зоран Шами
  • Помажемо Фијат, Ју Ес стил, увели смо једнострану примену прелазног трговинског споразума са ЕУ у тренутку када те државе своје војнике шаљу на Косово и они пуцају на наше грађане“, упозорио Дејан Мировић (СРС) и оценио да је то, у најмању руку,  апсурдна ситуација

       БЕОГРАД,  (ФоНет) - Посланик Демократске странке Јанко Веселиновић питао је Владу Србије и надлежна министарства да ли су расписани избори и да ли је изборна кампања почела зато што су градови и општине широм Србије облепљени плакатима са ликовима лидера опозиционих странака.

       Веселиновић је, на почетку седнице, рекао да посланици Српске напредне странке, Демократске странке Србије и неких мањих странака више од десет дана не учествују у раду парламета, али да редовно силазе на благајну и узимају новац за рад у Скупштини, као и да користе услуге ресторана.

       Он је, критикујући опозиционе странке, навео да га не занима њихов политички став, већ њихове „ноћне активности“ и објаснио да су по градовима и општинама Србије бандере, стубови јавне расвете, мостови и новоизграђена инфраструктура облепљени плакатима са ликовима председника њихових странака.

       Веселиновић је рекао да су на свим стубови на Бранковом мосту облепљени плакатима са ликом лидера напредњака Томислава Николића.

       „Питање надлежним министарствима да ли је изборна кампања почела, да ли су расписани избори, шта надлежна министарства предузимају по питању покретања поступака због вођење кампање на овај начин мимо изборног периода“, рекао је Веселиновић.

       Он је питао и представнике градских служби да ли су и колико поступака покренули против овлашћемих лица у странкама због лепљења плаката, као и о чијем трошку и када ће они бити уклоњени.

       Посланике ових опозиционих странака, Веселиновић је питао да ли их је срамота што у скупштинској сали не расправљају о битним законима, што не учествују раду парламента, већ се баве „ноћним активностима“, лепљењем плаката.

       Посланик Демократске странке Србије Зоран Шами рекао је да посланичке групе више од две недеље траже од Владе да изађе пред Скупштину и каже какво је стање на северу Косова и шта мисли да ради у вези с тим, док Влада то одбија и понаша се „као ној који забија главу у песак“.

       „Има ли Влада намеру да дође у Скупштину, ако сме, па да се мало погледамо у очи“, питао је Шами.

       Он је рекао да Срби на Косову доживљавају веома тешке тренутке, да је „комплетна држава у агонији, а све због, како је оценио, вишегодишње погрешне политике" актуелне Владе.

       Посланик Српске радикалне странке Дејан Мировић питао је зашто Влада Србије не објави у целости уговор који је потписан са италијанским Фијатом.

       Он је питао зашто јавност ни после три године од потписивања овог уговора не зна да ли његова примена доводи до бољитка за грађане или се ради о томе да Србија, која се налази у тешком економском стању, финансира једну велику фирму као што је Фијат.

       Радикали су забринути да ће Влада и државни органи наставити да финансирају једно страно предузеће, као што је амерички Ју Ес стил, да ће им бити опроштено око 20 милиона евра, јер је, наводно ово предузеће у кризи.

       „Помажемо Фијат, Ју Ес стил, увели смо једнострану примену прелазног трговинског споразума у тренутку када те државе своје војнике шаљу на Косово и они пуцају на наше грађане“, рекао је Мировић и оценио да је то апсурдна ситуација.

       После постављања питања, посланици су почели разматрање амандмана на Предлог закона о забрани усавршавања, производње и стварања залиха бактериолошког (биолошког) и токсичког оружја и о њиховом уништавању.

 

Категорије: 

Коментари