Шешељ питао Николића зашто није помиловао Звездана Јовановића

БОЖОВИЋУ ИСКЉУЧЕН МИКРОФОН ЈЕР ЈЕ ПИТАО МИНИСТРА СТЕФАНОВИЋА ЗАШТО СПРОВОДИ ЈОВАНОВИЋЕВЕ ОДЛУКЕ

  • Навео да „сви озбиљни правници сматрају да је осуђен на најтежу казну робије без икаквог релевантног доказа“

        ЗАМЕНИК шефа посланичке групе Демократске странке Балша Божовић изјавио је да је скандалозно то што му је председница Скупштине Србије Маја Гојковић данас искључила микрофон јер је министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића питао због чега „спроводи одлуке Звездана Јовановића“, осуђеног за убиство Зорана Ђинђића, а дозволила лидеру СРС Војиславу Шешељу да тражи помиловање Јовановића.

        „Мени је искључен микрофон, а с друге стране је дозволила Шешељу да прича о помиловању Звездана Јовановића, иако знамо због чега је осуђен и на колико је тешкој робији“, рекао је Божовић новинарима.

        Оценио је да је ствар политике то што Маја Гојковић дозволила Шешељу да постави питање.

        Божовић је данас на почетку седнице Скупштине Србије упутио питање министру унутрашњих послова зашто дозвољава да убица премијера Зорана Ђинђића „кадрира у полицији“, на шта му је председница Скупштине искључила микрофон и рекла да му „неће дозволити да вређа министра“.

        Шешељ је потом тражио обавештење од председника Србије Томислава Николића зашто није потписао акт о помиловању Звездана Јовановића, „иако сви озбиљни правници сматрају да је осуђен на најтежу казну робије без икаквог релевантног доказа“.

        Јовановић је за убиство премијера Зорана Ђинђића правоснажно осуђен на 40 година затвора.

        Бета

Категорије: 

Коментари