Шешељ: Дешавања у Црној Гори су завера против Србије и Русије

ПИТАЊЕ МИНИСТРУ СТЕФАНОВИЋУ: КАКО ЈЕ УХАПШЕН СИНЂЕЛИЋ

И ДА ЛИ ЈЕ ХЕЛИКОПТЕРОМ ПРЕБАЧЕН У ЦРНУ ГОРУ?

Др Војислав Шешељ

  • Шешељ оптужио власт да је умешана у лажни покушај преврата у Црној Гори: „Очигледно је да је све била режија режима Мила Ђукановића а ја сада имам доказе, исте које има БИА које је саслушала такозваног ,Чаругу из Нових Бановаца’. Све што је рекао њима, рекао је и мени. Запретили су му да не сме давати изјаве медијима. И пошто он не сме, смем ја… Братислав Дикића се само задесио случајно у Црној Гори. Уместо да МУП и Министарство иностраних послова учествују у раскринкавању мафијашке замисли Мила Ђукановића, они му помажу и одједном се доводи Александар Синђелић као сведок сарадник“
  • Обрадовић: Да ли ће градоначелник Београда Синиша Мали и градски менаџер Горан Весић бити плаћени због тога што су 29. новембра демонстрирали у знак подршке министру полиције Небојши Стефановићу испред суда, током суђења по тужби против недељника НИН?
  • Посланик Демократске странке Радослав МИЛОЈИЧИЋ: Из државног буџета за наредну годину 55 милиона динара намењених за путовања председника Србије, треба преусмере Сектору МУП-а за ванредне ситуације, односно ватрогасцима и спасиоцима. Неприхватљиво је да тих 55 милиона динара буде намењено за путовање за најгорег председника којег ће на председничким изборима, на пролеће наредне године почистити с политичке сцене (председник ДС) Драган Шутановац

        СЕДНИЦА Скупштине Србије настављена је данас расправом о амандманима на предлог буџета за 2017. годину и пратеће законе, а расправу је обележио и захтев Демократске странке да се новац од путовања председника државе преусмери ватрогасцима.

        Посланици су претходно постављали посланичка питања, а највише их је занимало зашто РЕМ није израдио извештај о раду емитера у предизборној кампањи, да ли има нових детаља о хапшењу српских држављана у Црној Гори под оптужбом за тероризам, као и то да ли ће градски менаџер и градоначелник Београда добити дневницу због учешћа на протесту подршке министру Небојши Стефановићу испред суда у Београду.

        Шеф посланичке групе Српске радикалне странке Војислав Шешељ рекао је да је прошло месец дана од како је ухапшена група држављана Србије у Црној Гори „под лажним оптужбама за тероризам“.

        „Очигледно је да је све била режија режима Мила Ђукановића а ја сада имам доказе, исте које има БИА“, казао је Шешељ и рекао да је БИА саслушала такозваног ,Чаругу из Нових Бановаца’.

        „Све што је рекао њима, рекао је и мени. Запретили су му да не сме давати изјаве медијима. И пошто он не сме, смем ја“, рекао је Шешељ.

        Он је рекао да нико није поменуо Братислава Дикића ни Александра Синђелића и додао да се бивши шеф Жандармерије само задесио случајно у Црној Гори.

        „Уместо да МУП и Министарство иностраних послова учествују у раскринкавању мафијашке замисли Мила Ђукановића, они му помажу и одједном се доводи Александар Синђелић као сведок сарадник“, казао је Шешељ.

        Он је оценио да су дешавања у Црној Гори велика завера против Србије и Русије.

        „Да је Русија хтела да уклони Ђукановића могла је да га одува, а не да скупи пензионере да иду тамо да га обарају“, казао је он.

        Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић је поставио питање да ли ће градоначелник Београда Синиша Мали и градски менаџер Горан Весић бити плаћени због тога што су 29. новембра демонстрирали у знак подршке министру полиције Небојши Стефановићу испред суда, током суђења по тужби против недељника НИН.

        Обрадовић је питао председника скупштине зашто није заказана ниједна седница парламента на актуелне теме као што су безбедносно-економска ситуација у вези са мигрантском кризом, нерешени безбедносни проблеми у вези са страним агентима у Србији, продаја пољопривредног земљишта странцима и друга питања.

        Обрадовић је казао да три месеца није било седнице скупштине на актуелну тему, иако је предвиђено да се такве седнице одржавају једном месечно.

        Он је питао министра полиције Небојшу Стефановића како је ухапшен Александар Синђелић, кога тужилаштво Црне Горе сумњичи да је вођа криминалне групе и да је заједно са Братиславом Дикићем организовао терористички напад у Црној Гори на дан парламентарних избора.

        Обрадовић је питао да ли је он хеликоптером испоручен у Црну Гору?

        „Да ли ће грађани Србије бити испоручивани Црној Гори на основу договора режима Вучића и Ђукановића?", питао је он.

        Њега је још занимало због чега касне плате за запослене на Универзитету у Новом Саду.

        Обрадовић је желео да зна шта је држава урадила у протеклих пет година да помогне одбрану Ратка Младића пред Хашким трибуналом, као и шта је урадила да му помогне када је реч о његовом тешком здравственом стању.

        Горан Ћирић из Демократске странке је питао шта влада планира да уради да побољша ученички стандард у основним и средњим школама и заложио се за увођење бесплатног школског оброка.

        Он је казао да је потребно инвестирати у талентовану децу и навео да многа деца са огромним потенцијалом не бивају препозната и да Србија као друштво губи много због тога.

        Посланица Либерално-демократске партије Наташа Мићић поставила је питање Регулаторном телу за електронске медије и Министарству за културу о томе зашто РЕМ није израдио извештај о раду емитера у предизборној кампањи током овогодишњих парламентарних избора.

        „Ово је опасан преседан, јер од када је установљена ова обавеза законом из 2003. године сваки пут смо имали извештај о свим изборима који су одржани", навела је она и додала да се приближавају председнички избори, а можда и ванредни парламентарни.

        Наташа Мићић је запитала и да ли то значи да ће се и следећа кампања одвијати без надзора емитера.

        Она је указала и на проблеме са водоснабдевањем града Ужица и затражила од Министарства финансије и министарства за локалну самоуправу да преиспитају спровођење јавних набавки у том граду.

        Посланик Српске напредне странке Миодраг Линта питао је Министарство иностраних послова када ће упутити најоштрији протест хрватској страни и затражити од Хрватске да почне суочавање са прошлошћу.

        Он је оценио да се у Хрватској одвија процес рехабилитације усташтва и да томе допринос даје и председница Колинда Грабар Китаровић, која није осудила паљење српске заставе, ни постављање усташког спомен обележја у Јасеновцу.

        Посланик Демократске странке Радослав Милојичић затражио је вечерас да се из државног буџета за наредну годину, 55 милиона динара намењених за путовања председника Србије, преусмере Сектору МУП-а за ванредне ситуације, односно ватрогасцима и спасиоцима.

        Он је у расправи о амандманима на државни буџет у Скупштини Србије протестовао што је толико износ намењен за путовања председника Србије и његове супруге.

        „Неприхватљиво је да 55 милиона динара буде намењено за путовање за најгорег председника“, рекао је Милојичић, додавши да ће Николића, на председничким изборима, на пролеће наредне године „почистити с политичке сцене (председник ДС) Драган Шутановац“.

        Захтев посланика ДС одбацили су посланици Српске напредне странке Владимир Орлић и Владимир Ђукановић истакавши да се ту ради „о флагрантном кршењу достојанства парламента и свих грађана који су изабрали Николића“.

        Ђукановић је рекао и да Милојичић, с обзиром шта је урадио у општини чији је био председник (Смедеревска Паланка) „нема уопште права да говори о председнику Србије“.

        „Неко ко је упропастио и уназадио за 100 година своју општину уопште права да говори о томе“, рекао је Ђукановић.

        Бета

Категорије: 

Коментари