Санда: Због чега је Србија „на посматрању“ поводом прања новца?

ЗАШТО СЕ СРБИЈА ПОНАША КАО ДА ГРАНИЦА ИЗМЕЂУ КИМ И ЦРНЕ ГОРЕ НИЈЕ ЊЕНА ГРАНИЦА?

  • Шеф Српске радикалне странке Војислав Шешељ питао министра унутрашњих послова, Небојшу Стефановића, премијерку и председника Србије Александра Вучића - зашто нису почели преговоре о аболицији са ухапшеним припадником специјалне јединице и бившим маринцем Дејвидом Кобертом, пошто је изразио бојазан од повратка у Америку. Власти у Србији би, како је навео, требало да понуди Корбету азил, а да он заузврат призна „ко га је послао и кога је требало да убије“
  • ФАКТИ: Право (Шешељово) питање Вучићу, Брнабић и Стефановићу било би: смете ли да аболирате Корбета и да му дате прилику да призна - ко га је послао и кога је требало да убије?

        ПОСЛАНИЦИ у Скупштини Србије данас су већином постављали питања о нерегуларности на београдским изборима, одржаним у недељу, о најави реконструкције Владе Србије и о демаркацији границе са Црном Гором о којој Подгорица води преговоре са Приштином.

        Шефица посланичке групе Покрет за спас Србије-Нова Србија Санда Рашковић Ивић питала је премијерку Ану Брнабић да ли би евентуална подршка Српске листе ратификацији споразума о државној граници Косова и Црне Горе значила кршење Устава.

        „Да ли ће они који дају подршку сносите одговорност јер не постоји граница Косова и Црне Горе, већ Србије и Црне Горе?“, истакла је Рашковић-Ивић.

        Она је поводом навода да је Србија није на „црној листи“ међународног тела за борбу против прања новца, већ да је „на мониторингу“, питала премијерку због чега и које су то ствари довеле да САД траже да Србија буде на тој листи.

        Рашковић-Ивић је питала министра за рад и социјалну политику Зорана Ђорђевића о томе што је једној слепој жени на гласању на београдским изборима „отет“ листић јер је захтевала да гласа сама, а не да јој о заокружује неко други. Зато је питала да ли ће слепи и слабовиди добити могућност да гласају на листићима са Брајевим писмом.

        Посланица Нове странке Мариника Тепић питала је министре заштите животне средине и пољопривреде, Горана Тривана и Бранислава Недимовића зашто се у „Петрохемији“ у Панчеву „крију“ десетине тона канцерогеног азбеста и „чисте, металне живе“.

        „Министри би о томе морали све знати, а нека Триван пита супругу Јовану која је чланица надзорног одбора Петрохемије“, рекла је Тепић.

        Посланица „Доста је било“ Ана Стевановић питала је премијерку о најавама реконструкције Владе, истичући да је „интересантно“ да ће реконструкција бити истовремено са објављивањем имена новог градоначелника Београда и да ће бити замењена четири министра.

        Поводом навода да ће министра култура Владана Вукосављевића заменити садашња директорка „Службеног гласника“ Јелена Триван, Стевановић је истакла да министар културе мора да буде неспорна личност у тој области, „а не неки ад хок менаџер или политичар“ јер је култура опште друштвено питање.

        Она је поводом Међународног дана жена питала премијерку када ће трудницама и породиљама бити враћен новац који им припада.

        Посланица Демократске странке Гордана Чомић је од министра унутрашњих послова тражила да достави извештај о примени Закона о спречавању насиља у породици, с бројем пријава породичног насиља у Србији од како је на снагу ступио закон, о броју процена ризика, изречених хитних мера за насиље у породици, броју покренутих и завршених судских процеса.

        По њеним речима, ти подаци су потребни јер је од почетка ове године у породичном насиљу убијено девет жена и три мушкарца.

        „Ако се настави насиље на такав начин, остаћемо до краја године без 55 до 60 људи“, додала је Чомић.

        Шеф Српске радикалне странке Војислав Шешељ је питао министра унутрашњих послова, премијерку и председника Србије Александра Вучића зашто нису почели преговоре о аболицији са ухапшеним припадником специјалне јединице и бившим маринцем Дејвидом Кобертом, пошто је изразио бојазан од повратка у Америку.

        Власти у Србији би како је навео, требало да понуде Корбету азил, а да он заузврат призна „ко га је послао и кога је требало да убије“.

        Посланик Српске напредне странке Марко Атлагић питао је да ли је тачно да је такозвана „ђубретарска мафија“ која је из „Градске чистоће“ проневерила 374 милиона динара, била повезана с бившим градоначелником Драганом Ђиласом.

        Посланици су после постављања питања наставили обједињену начелну расправу о 18 тачака дневног реда.

        Бета

Категорије: 

Коментари