РИК доделила мандат народног посланика Александру Шешељ и Ани Чарапић

СИН ВОЈИСЛАВА ШЕШЕЉА ЈЕ СТУДЕНТ, А У СКУПШТИНИ ЈЕ ЗАМЕНИО МИЛОВАНА БОЈИЋА

Војислав и Александар Шешељ

        РЕПУБЛИЧКА изборна комисија (РИК) доделила је данас мандате народног посланика Александру Шешељу са изборне листе „Др Војислав Шешељ Српска радикална странка“ и Ани Чарапић са листе „Александар Вучић Србија побеђује“ испред Српске напредне странке.

        Александру Шешељу је додељено посланичко место које је упражњено након што је Милован Бојић поднео оставку на место народног посланика, док је Ани Чарапић додељено место пошто је оставку поднела народна посланица Александра Ђуровић.

        Скупштина Србије је на седници одржаној 20. септембра констатовала да је Бојићу и Ђуровићевој престао посланички мандат даном подношења оставке.

        Ани Чарапић додељен је мандат, који су претходно одбили кандидати за посланике са листе „Александар Вучић Србија побеђује“ Милан Новаковић и Владица Димитров.

        Александар Шешељ је студент, а рођен је 1993. године. Он је син лидера радикала Војислава Шешеља.

        Чарапић је дипломирани економиста из Куршумлије, а рођена је 1985. године.

        РИК је данас доделила и мандате члановима Националног савета македонске националне мањине, кандидатима са листе чији је носилац Славе Груевски - Бори Даневском и Љубици Граовац, као и кандидатима са листе чији је носилац Борче Величковски - Илу Михајловском и Драгољубу Костовском.

        Њима су додељени мандати пошто је констатован престанак мандата члановима Националног савета Слави Стефановском, Маји Георгијевској и Срђану Илијевском, због неприсуствовања седницама Националног савета дуже од годину дана. Мандат је престао и Веселој Ђорђевић.

        Бета

Категорије: 

Коментари