Радуловићев покрет тужио Управном суду Административни одбор Скупштине Србије

ТРАЖИ ПОНИШТАВАЊЕ ОПОМЕНА И КАЗНИ ИЗРЕЧЕНИХ ЧЛАНОВИМА ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ ДОСТА ЈЕ БИЛО

Саша Радуловић

  • ДЈБ тврди: Ниједна оптужба на основу које је донета одлука о казни, није доказана и аргументована. Напротив, Доста је било има доказе да су опомене најобичније политичко иживљавање, а не спровођење процедура које прописује Пословник Скупштине Србије

        ПРЕДСЕДНИК Покрета Доста је било Саша Радуловић поднео је Управном суду тужбу против Административног одбора Скупштине Србије због опомена и казни које су му, како сматра, незаконито изречене, уз, како је данас саопштено, "брутално кршење Пословника и законских процедура".

        Покрет кажњавање свих својих посланика, а посебно председника посланичке групе, сматра „производом покушаја“ премијера Србије Александра Вучића да ућутка Доста је било, да спречи слободу говора и критику „његове штеточинске политике“.

        „Од Управног суда очекујемо да поништи незаконите одлуке председника Административног одбора Александра Мартиновића“, пише у саопштењу.

        Одлуке о опоменама и кажњавању, по наводима ДЈБ, донете су без могућности посланика да на њих одговоре и да се бране што је Уставом загарантовано право.

        „Ниједна оптужба на основу које је донета одлука о казни, није доказана и аргументована. Напротив, Доста је било има доказе да су опомене најобичније политичко иживљавање, а не спровођење процедура које прописује Пословник“ Скупштине Србије, пише у саопштењу.

        ДЈБ указује да је Управни суд надлежан да спречи незаконито и бахато понашање владајуће скупштинске већине.

        ДЈБ сматра да су у Скупштини, највишем законодавном телу државе, спроведене политичке одлуке председника Владе и што урушава Скупштину, демократски и правни поредак.

        Покрет Доста је било је раније поднео две уставне жалбе због понашања владајуће већине којим су, како сматра, прекршена основна, Уставом гарантована права посланика Покрета Доста је било.

        Поднете су и пријаве против 11 посланика СНС за више кривичних дела које су починили у Скупштини против посланика Доста је било.

        Бета

Категорије: 

Коментари