Радуловић: Да ли је шефу БГ-полиције Милићу угрожена безбедност због сазнања о везама браће Вучић?

ДЈБ: НЕКИ ОД ПРЕДЛОЖЕНИХ ТУЖИЛАЦА УЧЕСТВОВАЛИ У ИЗНУДАМА ИЛИ ИХ ПРИКРИВАЛИ

  • Шеф посланичке групе Доста је било Саша РАДУЛОВИЋ: „Шта је са истрагом убиства Салета Мутавог? У каквој вези је Сале Мутави био са браћом Вучић и да ли је обезбеђивао чланове породице Вучић на београдским сплавовима? Да ли је Сале Мутави учествовао у ноћном рушењу у Савамали?“

        ШЕФ посланичке групе Доста је било Саша Радуловић изјавио је данас да тужилаштво не ради свој посао и игнорише поступке, као и да се за тужиоце постављају послушни, они који слушају извршну власт.

        „Ако погледате у последњих не знам колико година уназад ниједан од важних предмета није решен и тужилаштво једноставно игнорише све поступке. На неки начин их замрља и на крају од њих не буде ништа. Подсетићу вас на Савамалу, на 24 спорне приватизације, на пљачку која је спроведена у свим практично предузећима у Србији, а да нико за то није одговарао. Афера ,хеликоптер’, ни то није доведено до крај, убиство гардиста“, рекао је Радуловић новинарима у Скупштини Србији.

        Он је оценио да је очигледно да тужилаштво не ради као независна институција система.

        Радуловић је критиковао приложене биографије кандидата за тужиоце из којих се, како је рекао, не може сазнати да ли је кандидат добар.

        „Грађани би требало да знају да овакав избор тужилаца са овим информацијама не могу да доведу до тога да добијемо квалитетне тужиоце који обављају свој посао“, навео је он.

        Он је рекао да ДЈБ неће гласати ни за једног тужиоца.

        „Имамо пар њих против којих ћемо бити због тога што смо добили информације да су неки од предлога тужилаца били оптужени у различитим предметима за изнуду, да су сами учествовали у њима, прикривали изнуду. Тако да за такве тужиоце нећемо гласати“, казао је лидер ДЈБ.

        Радуловић је поново питао Владу Србију да ли је шефу београдске полиције Веселину Милићу угрожена безбедност због „његових сазнања о везама браће Вучић са везама са организованим криминалом“.

        „Шта је са истрагом убиства Салета Мутавог? У каквој вези је Сале Мутави био са браћом Вучић и да ли је обезбеђивао чланове породице Вучић на београдским сплавовима? Да ли је Сале Мутави учествовао у ноћном рушењу у Савамали?“, нека су од питања које је данас поставио Радуловић.

         Бета

Категорије: 

Коментари